Gattuso našao novi angažman?

Ferrero ga vidi kao spasioca

Gattuso našao novi angažman?

Čelnici Sampdorije u potrazi su za novim trenerom.

Klub iz Genove je nakon serije loših rezultata odlučio dati 'pedalu' nekadašnjem treneru Rome Eusebiju Di Francescu, a potraga za njegovim nasljednikom, čini se, neće trajati još dugo.

Iako se u italijanskim medijima pominjalo nekoliko imena, izbor je navodno pao na legendarnog Gennara Gattusa s kojim glavni operativac Sampdorije Massimo Ferrero vodi završne pregovore.

Tvrdi to i upućeni novinar Gazzette dello Sport NIcolo Schira, navodeći kako je samo pitanje dana kada će nekadašnji vezista Milana u Sampdoriju doći kao spasistelj s obzirom 'Genovesi' trenutno drže posljednje mjesto ljestvice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Posljednji angažman Gattuso je imao u Milanu s kojim se sporazumno razišao u maju ove godine, a od tada je imao nekoliko ponuda, no niti jedna dosad nije u potpunosti zadovoljila njegove apetitete.

Kako bi izbjegli ispadanje, Sampdoria je danas predstavila i igračko pojačanje u liku Andree Bertolaccija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi