Gattuso se vraća trenerskom poslu u Seriji A

Spreman voditi Torino

Gattuso se vraća trenerskom poslu u Seriji A

Edmir Škorić

Bivši igrač i trener Milana Gennaro Gattuso ponovo će trenirati u Italiji.

Gattuso je krajem prošle sezone napustio Milan jer nije uspio da izboru Ligu prvaka, a njega je naslijedio Marco Giampaolo, kojeg će samo 111 dana kasnije Milan otpustiti i zaposliti Stefana Piolija.

Mnogi u Milanu smatraju da Gattuso nije bio loš izbor, posebno kada su vidjeli kako radi njegov nasljednik, ali nekadašnji veznjak Rossonera neće se vraćati na San Siru.

Ipak, moguće je da ćemo ga gledati na San Siru ali na klupi rivalskog tima. Kako sada stvari stoje, Rino bi mogao da preuzme ekipu Torina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako ga je željela Genoa, kao i gradski rival Sampdoria, Gattuso je trenutno najbliže Torinu, koji ne stoji baš najbolje u Seriji A.

Bikovi su za vikend poraženi od Udinesea i sada su na 10. mjestu na tabeli, a Walter Mazzari bi uskoro mogao da bude zamijenjen Gattusom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi