Predsjednik shvatio da je preplatio pojačanje: Dao sam im poklon od 22 miliona eura

Urbano Cairo se kaje zbog visoke cijene?

Predsjednik shvatio da je preplatio pojačanje: Dao sam im poklon od 22 miliona eura

Simone Verdi je na ljeto 2018. godine prešao iz Bologne u Napoli, za blizu 25 miliona eura. Međutim, nije se pokazao kao pojačanje, pa je Napoli odlučio da ga proda samo godinu dana kasnije.

Klub sa San Paola je 27-godišnjeg krilnog napadača prodao Torinu, u posljednjim satima ljetnog prelaznog roka.

Torino je pristao platiti oko 22 miliona eura za njegov transfer. Sada se čini da se prvi čovjek Torina Urbano Cairo pokajao što je toliko novca dao za Verdijev transfer, te što je uopšte započinjao pregovore direktno sa vlasnikom Napolija.

"Završili smo sedmi prošle sezone i odmah smo izabrali Verdija", rekao je u razgovoru za Tuttosport Cairo, pa nastavio:

"Pitao sa Napoli za njega, preko svojih prijatelja Branchinija i De Laurentiisa, koje sam lično zvao. To je bila velika greška sa moje strane, jer ako kontaktirate lično predsjednika uvijek vas natjeraju da platite više".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"De Laurentiis mi je rekao da ga ne mogu prodati dok ne pronađu zamjenu. Razmišljali smo i o nekim inostranim igračima, ali Verdi je bio naš čovjek... Uzeli smo ga u posljednjim minutama prelaznog roka, uložili smo mnogo truda u realizaciju transfera... U svakom slučaju, dao sam Napoliju poklon od 22 miliona eura, takav nikada nisam dao ni sopstvenoj supruzi", poručio je prvi čovjek Torina.

Inače, Simone Verdi je član Torina bio i od 2011. do 2015. godine. U novoj sezoni Serije A je upisao pet nastupa za "Bikove", ali još nije postigao gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi