Guardiola se uz psovku prisjetio najgoreg poraza u karijeri

Mnogi su se iznenadili

Guardiola se uz psovku prisjetio najgoreg poraza u karijeri

Esmer Oštraković

Manchester City će u nastavku sezone pokušati stići Arsenal i tako osvojiti nvou titulu u Engleskoj Premier ligi, ali to nije njihov jedini zadatak.

Naravno pokušati će tim koji sa klupe predvodi sjajni Pep Guardiola osvojiti i Ligu prvaka, jer je to nešto što dugo čekaju čelnici ovog kluba.

Prva utakmica koju će igrati nakon pauze koja se desila zbog odigravanja Svjetskog prvenstva jeste gostovanja kod Leedsa.

Guardiola je upravo pred ovu utakmicu razgovarao sa novinarima, a jedno od pitanja bilo je vezano za njegov najbolniji poraz u karijeri.

Prisjetio se trener Manchester Cityja svega što se tada dogodili, te je odlučio otvoriti dušu novinarima koji su bili prisutni.

Naime, sve se desilo 2014. godine u polufinalu Lige prvaka kada je Bayern Munchen kojeg je tada vodio Guradiola sa ukupnih 5:0 izgubio od Real Madrida.

"To je moj najgori proaz u karijeri. Nisam to bio pravi ja. Radio sam sve što inače ne radim. Previše sam slušao druge", rekao je Guardiola, te je dodao:

"Izgubiš utakmicu, je*iga, nema veze, pobjedit ćeš drugi put, ali izgubiti bez osjećaja da si uradio sve što možeš, to je najgore", završio je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svoju trenersku karijeru Pep Guardiola počeo je u Barceloni, a klub je napustio 2012. godine nakon osvajanja dvije Lige prvaka i ukupno 14 trofeja što je rekord kluba.

U Bayernu je proveo tri godine i osvojio tri prvenstva i dvije duple krune, a u karijeri ima osvojen čak 31 trofej.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi