Barca riješila jedno od ključnih pitanja za novu sezonu, u ugovoru igrača klauzula od milijardu eura

Gavi dobija novi ugovor

Barca riješila jedno od ključnih pitanja za novu sezonu, u ugovoru igrača klauzula od milijardu eura

E. Škorić

Španski reprezentativac Gavi potpisao je novi ugvoor s Barcelonom do ljeta 2026. godine i registrovan je za utakmice španske La Lige.

Saga s Gavijem traje već nekoliko mjeseci. Barcelona ga je u januaru htjela registrovati kao igrača prve ekipe La Lige, jer je bio naveden samo kao rezervni igrač. Ispostavilo se da zbog nepoštivanja financijskih smjernica klub nije mogao završiti ovu operaciju. Nakon mnogo mjeseci nagađanja, slučaj je konačno razriješen.

Gavijeva budućnost u katalonskoj prijestolnici bila je daleko od izvjesne. Uostalom, 18-godišnjak je bio na iskušenju astronomskim ugovorom Chelseaja, a osim toga za njega se zanimao i Manchester City. Ipak, konačnu odluku nogometaš je donio nakon razgovora s Xavijem koji mu je obećao ključnu ulogu u timu.

U utorak je La Liga odoborila potpisivanje njegovog ugovora sa Barcom. On vrijedi do ljeta 2026. godine i postoji otkupna klauzula od čak milijardu eura.

Gavi je do sada upisao 96 nastupa za Barcelonu, postigao pet golova i upisao 13 asistencija.

Mladi veznjak će i naredne sezone biti važna figura u igri Barcelone, koj slijedi ljetna turneja i prijateljski mečevi s Juventusom, Arsenalom, Real Madridom i Milanom, a na turniru će učestvovati i Manchester United.

Oglasi

Barcelona brani titulu u sezoni 2023/24, a želi najzad napraviti dobar rezultat u Ligi prvaka jer je godinama u sjeni ostalih evropskih velikana.

Nakon što se razriješila situacija s Gavijem, navijači se nadaju da će se Lionel Messi vratiti u klub. On je nakon dvije godine napustio PSG jer mu je istekao ugovor, a sada ima mogućnost ili da se vrati u Kataloniju ili da prihvati superbogatu ponudu Al Hilala iz Saudijske Arabije.

No, sve ukazuje na to da će Messi ipak odabrati ljubav ispred novca. Navodno je spreman učiniti sve da opet bude u Barceloni, a to je ujedno i želja njegove porodice.

Podsjetimo, sinoć je otac Lionela Messija i ujedno njegov agent, Jorge Messi, istakao da je želja njegovog sina da se vrati u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Leo želi da se vrati u Barcelonu i volio bih da ga vidim nazad u Barci. Mogu reći da smo sigurni, povratak u Barcelonu je sigurna opcija. Uskoro ćete znati budućnost", rekao je Jorge Messi.

Sastanak između Messijevog tabora i Laporte bio je veoma pozitivan i La Liga je konačno odobrila plan koji je Barcelona predstavila za finansijski fer-plej.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti