Lewandowski za Pedrija, a Pedri za -11 u Madridu!

Pobjeda Barcelone

Lewandowski za Pedrija, a Pedri za -11 u Madridu!

E. Oštraković

U okviru 21. kola Primere Barcelona je ostvarila minimalnu pobjedu na gostovanju kod Villareala sa 0:1.

Barcelona je bila favorit na ovom susretu, ali je pobjeda došla dosta teže od očekivano, međutim najbitnije za njih je da su upisali nova tri boda.

Sve što je bilo interesantno, barem što se tiče navijača Barcelone, viđeno je u prvom poluvremenu, a jedini gol viđen je u 18. minuti utakmice.

Lewandowski je upisao asistenciju, a pobjednički gol za Barcelonu postigao je Pedri i tako je donio radost svojim navijačima.

Imala je Barcelona još neke prilike u prvom poluvremenu, ali rezultat se nije mjenjao, te su gosti zadovoljniji otišli na odmor.

Ipak, u drugom poluvremenu Villareal je bio dosta bolji tim na terenu, te je pravo čudo kako nisu uspjeli doći do poravnanja.

Činjenica da Barcelona u drugom poluvremenu nije uputila niti jedan udarac u okvir gola najbolje pokazuje kakav se fudbal tada igrao.

Susret je obilježio i veliki broj žutih kartina, a viđeno ih je čak osam, tačnije po četiri za igrače obje ekipe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je nakon ove pobjede ostala na prvom mjestu, te sada ima prednost od 11 bodova nad Real Madridom, ali i jednu odigranu utakmicu više.

Sa druge strane Villareal se nalazi na 8. mjestu na tabeli sa 31 osvojenim bodom, te će boriti bitku za izlazak na neko od evropskih takmičenja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
Dobro je to nekako izletilo, najbitnije je tri boda.VISCA BARCA!
4 1
Mostarac94
Taman se covjek ponada da ce izgubit a oni iznenade, svaka cast barca, fino igraju nema sta
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti