Sa Italijanima nikad nije lako igrati: Mladi Gavi pokazao ožiljke nakon meča

Bilo je žestokih udaraca

Sa Italijanima nikad nije lako igrati: Mladi Gavi pokazao ožiljke nakon meča

M. Šljivak

Talentovani španski veznjak Gavi (17) debitovao je jučer protiv Italije za seniorsku selekciju Crvene furije.

Gavi je postao najmlađi igrač koji je nastupio za nacionalni tim Španije i odigrao je zaista fenomenalan meč.

Na kraju je proglašen najboljim igračem meča, a nakon utakmice u svlačionici je pokazao da fudbal nije nimalo lagan sport.

Na njegovim prsima vidljivi su tragovi udaraca koje je dobio tokom utakmice i koji izgledaju poprilično loše.

Ipak, Gavi će se sasvim sigurno cijeli život sjećati meča protiv Italije i ove ogrebotine mu vjerovatno nisu više ni bitne.

"Ovaj dres ću uokviriti. Uvijek ću davati sve od sebe za reprezentaciju", poručio je mladi fudbaler.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Talentovani fudbaler oduševio je apsolutno sve ljubitelje fudbala. Smatra se da će u budućnosti biti jedan od najboljih na svijetu i na dobrom putuje da to i postane.

"Nije normalno biti takav talenat u njegovim godinama. Izgleda kao da se igra fudbala u školskom dvorištu", rekao je nakon utakmice selektor Španije Luis Enrique.

Top Komentari

JuventinoBK
U međuvremenu, Maks Alegri, prema pisanju Tutosporta, sprema čak četiri različite formacijske postavke koje bi trebalo da učine igru Juventusa nepredvidivom za protivničke timove. Varijacije će se odnositi na formacije 4-3-3, 4-3-1-2, 4–4-1-1, i 4-4-2. Osnovni cilj je da se valorizuju kvaliteti i komparativne prednosti koje donose Kjeza i Dibala. Podvlači se da će Alegri posebno raditi na psihološkom planu, grupno sa celim timom, ali i pojedinačno sa ključnim igračima.

Hahaha daj još koju doktore, malo je 4. Sta kaze doktor:"formacija je nebitna, stave je bitan". Eh, kad neko srece u zivotu ima... Svakakve se neznalice smatraju strucnjacima. Sreca ova sezona ce da pokaze kakav je to bilmez! Mijesa formacije jer pojma od fudbala nema. Svaki, ama svaki trener ima svoju formaciju koja je njegov zastitni znak, samo neznalica alegri nema, nego koristi x formacija. Ccc neka doce kraj sezone brzo, a onda otkaz i za sva vremena da se udari pecat na karijeru neznalice!!!

@vence
0 4
Jasminn
Nisi li ti dobio sansu kod Kumana prosli tekmu...nemas ti pojma od nogometa
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi