Pored odvezanih pertli Gavi ima još jednu čudnu naviku s kopačkama koja nikome nije jasna

Jedna fotografija ga je otkrila u Kataru

Pored odvezanih pertli Gavi ima još jednu čudnu naviku s kopačkama koja nikome nije jasna

E. Čaušević

Mladi španski fudbaler Gavi prošle godine iznenadio je fudbalsku javnost kada su svi primijetili da igra utakmice odvezanih pertli na kopačkama, ali nakon što je počelo Svjetsko prvenstvo svi su zapazili i još jednu neobičnu naviku koju ima reprezentativac Španije kada su u pitanju njegove kopačke.

Gavi je oduševio sve prošle sezone kada je neočekivano dobio priliku kod Ronalda Koemana u Barceloni i to je fantastično iskoristio jer je pokazao da je riječ o sjajnom potencijalu.

Ubrzo nakon odličnih igara u Barceloni uslijedio je i poziv Luisa Enriquea u reprezentaciju Španije, te je Gavi već godinu dana standardni član u ekipi Crvene furije.

Gavi se prošle godine našao u centru pažnje kada su mnogi shvatili da ima čudnu naviku kada su u pitanju kopačke koje nosi na utakmicama.

[twitter]https://twitter.com/gyusrs/status/1597115506695471104[/twitter]

Naime, Gavi utakmice igra odvezanih pertli što je mnogima bilo interesantno i pokušali su shvatiti zašto to radi. U početku se vjerovalo da se to slučajno desilo na nekoliko utakmica, ali kasnije se utvrdilo da to Gavi namjerno radi.

Oglasi

Gavi je otkrio da na taj način nosi kopačke još od omladinskih kategorija i da je navikao jednostavno da igra na taj način i da mu to uopšte ne predstavlja problem.

No, to ne bi bilo ništa čudno da se na Mundijalu u Kataru nije zapazilo da Gavi ima još jednu neobičnu naviku kada su u pitanju kopačke koje on koristi na Svjetskom prvenstvu.

Gavi nosi kopačke kompanije Nike, a na jednoj od utakmica grupne faze su pojedini zapazili da ne nosi isti par kopački i da se radi o različitim serijama kopački marke Nike.

Da veznjak Crvene furije igra u različitim kopačkama zaključilo se po kramponima na njima. Kramponi na kopačkama nisu isti i nije jasno zašto Gavi nosi dva različita seta na kopačkama.

Kramponi na desnoj se potpuno razlikuju od krampoma na lijevoj Gavijevoj kopački što po rasporedu tako i po vrsti trave za koju bi se trebali koristiti. No, Gavi je odlučio da kombinuje i očito da mu to donosi sreću baš kao i odvezane pertle.

Oglasi

   Fotografija koja je otkrila da Gavi na Svjetskom prvenstvu u Kataru igra u različitom setu kopački

Još uvijek se špekuliše zašto Gavi nosi različite kopačke na utakmicama i postoji nekoliko teorija, ali se veznjak Barcelone nije oglašavao na tu temu niti je dao objašnjenje.

Očito je da Gaviju to daje rezultat što je sigurno najvažnije jer na ovom Mundijalu igra u dosta dobroj formi.

To smo imali priliku vidjeti i u jučerašnjem meču četvrtfinala Svjetskog prvenstva u kojem su se sastali Španija i Maroko, a Gavi se ponovo na terenu našao od prve minute.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Međutim, Gavi neće baš po lijepom pamtiti ovaj meč jer je Španija neočekivano ispala s Mundijala nakon što je Maroko poslije penala uspio da pobijedi i plasira se u polufinale.

Bit će zanimljivo vidjeti da li će Gavi nastaviti da koristi različit set kopački nakon Svjetskog prvenstva kada se nastavi sezona u Španiji.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Benz
Padavicar.. prevara od igraca
1 0
Slobodas
Stao na mrve kad je bio mali
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi