Vjerovatno niko nije povjerovao u riječi Enriquea nakon poraza od Japana
Selektor Španije nakon poraza od Japana dao zanimljivu izjavu.

Kaže da nije znao rezultat druge utakmice

Vjerovatno niko nije povjerovao u riječi Enriquea nakon poraza od Japana

E. Ganibegović

Luis Enrique, selektor Španije, dao je pomalo nevjerovatne izjave nakon poraza njegove selekcije od Japana koji je značio ispadanje Njemačke s turnira, ali i izbjegavanje Hrvatske i Brazila za Španiju u osmini, odnosno četvrtfinalu.

U okviru trećeg kola grupne faze Svjetskog prvenstva sinoć smo ispratili pravu dramu u grupi E.

Svi su mogli da prođu dalje i da ispadnu, a na kraju su prošli Japan i Španija, dok su Njemačka i Kostarika završile nastup u Kataru.

Nijemcima je trebao, uz njihovu pobjedu, barem bod Španije protiv Japana, ali to se nije dogodilo. Nijemci su svoj dio posla obavili i slavili 4:2 protiv Kostarike, ali Španija je izgubila 2:1 od Japana, tako da je Elf ispao.

Nakon svega, teško je ne posumnjati da tu nije bilo kalkulacija od strane Španije, jer su dobili mnoge benefite ovim drugim mjestom u grupi.

Naime, izbjegli su viceprvaka svijeta u osmini finala, Hrvatsku, te će igrati s Marokom, a ukoliko prođu, izbjegli su Brazil u četvrtfinalu koji će po svemu sudeći biti prvi u grupi G, ako se ne desi neki spektakl danas.

Oglasi

Selektor Španije, Luis Enrique, nakon svega dao je pomalo nevjerovatne izjave. Kako kaže, nije ni znao kako se kreće rezultat na meču Njemačke i Kostarike, te da je htio da Španija bude prva. Teško da je ko povjerovao u ove riječi.

"Bilo je trenutaka panike. Japan je postigao dva gola, a mogli su da postignu još dva ako je trebalo. Kada tim kao što je Japan nema šta da izgubi, samo prolete pored vas kao avioni.

Kraj utakmice je bio veoma težak za nas, bilo je napetih trenutaka, bili smo blizu gola. Japan je završio prvi i mislim da je to zasluženo. Ovo mi smeta, htjeli smo da budemo prvi.

Uopšte nisam zadovoljan, Japan nas je srušio za samo nekoliko minuta. Pokušali smo da se vratimo, ali bilo je teško. U jednom trenutku stvari su se normalizovale, ali nismo uspjeli postići gol.

Naravno da sam se plašio eliminacije, sve sam to vidio u fudbalu. Pokušali smo da iskoristimo šansu, ali je bilo teško naći prostor. Nisam znao rezultat na drugom meču). Nisam znao do kraja. Da sam saznao da smo eliminisani, vjerovatno bih imao srčani udar.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za nas je žalost, nemamo razloga za slavlje iako smo se kvalifikovali. Maroko je dobar tim za koji mislim da će rizikovati protiv nas", kazao je Luis Enrique. 

Dakle, Španija će u osmini finala igrati protiv Maroka, dok će Japan igrati protiv Hrvatske. 

Top Komentari

Realno01
Jeste li vi gledali uopste utakmicu Japan - Spanija.Jeste li gledali sta je branio golman Japana.I ona dva gola u 6 min dali.A kao posljednje Spanija uopste nije nesto cime ih vi predstavljate.Pokazali su nesto protiv Costa Rice kao Engleska protiv Irana i ostatak prvenstva slabo
5 1
Arnel925
Ja mu vjerujem. Čovjek pojma nema o životu.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi