Nije bio oduševljen: Kamere snimile reakciju Gavija nakon što je Benzema osvojio Zlatnu loptu

Veznjak Barcelone u centru pažnje

Nije bio oduševljen: Kamere snimile reakciju Gavija nakon što je Benzema osvojio Zlatnu loptu

E. Čaušević

U Parizu je sinoć održana ceremonija dodjele Zlatne lopte koju je osvojio Karim Benzema.

Benzema je u potpunosti zasluženo proglašen za najboljeg igrača svijeta u 2022. godini jer je sezonu obilježio sjajnim igrama u dresu Real Madrida.

Francuski napadač je na svojim leđima nosio kraljevski klub u protekloj sezoni, te je bio jedan od najzaslužnijih što je Real Madrid na kraju uspio da osvoji novi trofej u Ligi prvaka, ali i novu titulu prvaka Španije.

U Real Madridu su mogli biti zadovoljni sinoćnjim izborom jer je pored Benzeme nagradu za najboljeg golmana osvojio i Thibaut Courtois.

Nakon što je Zinedine Zidane otkrio da je Benzema pobjednik i osvajač Zlatne lopte dobio je velike ovacije, ali je bilo i onih koji nisu bili baš oduševljeni zbog uspjeha napadača Real Madrida.

Očekivano, to su bili pojedinci iz tabora ljutog rivala Barcelone, a tu se izdvaja mladi veznjak Gavi koji je sinoć dobio nagradu za najboljeg mladog igrača svijeta.

Oglasi

U trenutku dok je Benzema izlazio na pozornicu kamere su snimile i Gavija koji je sjedio iza njega, te se na licu mladog veznjaka Barcelone vidjelo da baš i nije oduševljen što je napadač Real Madrida dobio tu nagradu.

Image

Možda je tako reagovao i zbog činjenice što je samo dan ranije Barcelona poražena u El Clasicu od Real Madrida sa 3:1, a upravo je Gavi imao jedan verbalni okršaj s Benzemom u drugom poluvremenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekivano Gavijeva reakcija na Benzemino osvajanje Zlatne lopta postala je hit na društvenim mrežama, ali i još jednom pokazala koliko je mladi veznjak privržen svom klubu i činjenici da se baš ne raduje uspjesima igrača iz redova najvećeg rivala.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Pleskanje vaspitno dobio od Benzeme.
4 1
user1662850567
Za benzemom nemam reci vise od zasluzeno a Gavija vise od smenso pa to je ludilo pored beligham i Musiala ovo vise ne vrejedi gledati
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi