Kao da nije bio na El Clasicu: Izjava Courtoisa nakon utakmice iznenadila Španiju

Belgijanac rekao šta je imao

Kao da nije bio na El Clasicu: Izjava Courtoisa nakon utakmice iznenadila Španiju

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć uspjela s minimalnih 1:0 da pobijedi u gostima ljutog rivala Real Madrid u okviru prvog meča polufinala Kupa kralja. Ovo je bio vjerovatno najlošiji El Clasico u posljednjih desetak godina, te zbog toga posebno iznenađuje izjava koju je nakon meča dao Thibaut Courtois.

Katalonski klub je znatno oslabljen doputovao u Madrid zbog čega je Xavi očito odlučio da se njegova ekipa fokusira na odbranu svog gola, te su čekali prilike iz kontri što je na kraju i riješilo meč.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 26. minuti kada je Kessie izašao sam ispred Courtoisa koji brani njegov udarac, no lopta se potom odbija od nesretnog Militaa direktno u mrežu Reala za vodstvo gostiju od 1:0.

Real Madrid je i nakon toga imao incijativu na sredini terena, dok se Barcelona branila što od tog kluba baš i nismo navikli gledati.

Dovoljno je reći da je Barcelona loptu u posjedu imala tek nešto preko 30% što je zaista nezapamćeno u novijoj historiji katalonskog kluba. No, na kraju je Barca došla do pobjede što je njima sigurno najvažnije.

S druge strane kraljevski klub se nije proslavio svojom igrom sinoć iako su imali ulogu favorita s obzirom da je Barcelona igrala u oslabljenom sastavu, ali igrači Reala to nisu iskoristili.

Oglasi

Po prvi put još nakon 2010. godine Real je završio meč na svom terenu bez upućenom udarca u okvir gola što dovoljno govori o tome koliko su loši bili. No, Courtois misli u potpunosti drugačije i mnogi su iznenađeni s onim što je Belgijanac rekao nakon utakmice.

"Barcelona je večeras nezasluženo pobijedila jer smo mi bili dosta bolji. Branili su se dobro i na tome im jedino mogu čestitati. U La Ligi su s ovom odbranom primili jako malo golova. No, bili smo bolji i trebali smo da pobijedimo", rekao je Courtois.

Međutim, Real Madrid će imati veoma brzo priliku za osvetu jer u svega nekoliko sedmica će se igrati još dva El Clasica i to oba u Barceloni.

Prvo će se ljuti rivali sastati u okviru La Lige 19. marta, dok nas 5. aprila očekuje revanš utakmice polufinala Kupa kralja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoSikiriky
Ansu Fati-NAJBOLJI ŠTOPER REALA
0 0
pjanke.sa
Pa nista nije covjek pogrijesio. A i istina je da nisu znali iskoristiti to sto su bolji bili. Ja navijam za Barcelonu ali sto neko rece ni Atletiko Madrid se ne brani onako stihijski. Ali za kraj nije ljepota bitna nego pobjeda.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi