Tihi dečko sa Balkana nije bio dio El Clasica, ali njegova objava se poput kuge širi internetom

Kritike na račun Reala i suđenja

Tihi dečko sa Balkana nije bio dio El Clasica, ali njegova objava se poput kuge širi internetom

E. Škorić

Defanzivac Atletico Madrida Stefan Savić pomno je pratio El Clasico, a kasnije je objavom jasno poručio šta misli o njemu.

U prvoj utakmici polufinala Kupa Kralja Real Madrid je ugostio oslabljenu Barcelonu, koja je na kraju autogolom Edera Militaa došla do minimalne, ali zlata vrijedne pobjede uoči revanša rezultatom 1:0.

Nakon utakmice, dosta je reakcija, a neke od njih stižu iz Atletica, koji je nedavno remizirao s Real Madridom na istom stadionu uz pregršt kritika na račun suđenja.

Iskusni stoper Atletica, Crnogorac Stefan Savić, objavio je na svom Instagram storiju neobičnu fotografiju cirkusa na crnoj pozadini. Nije dodao nikakav popratni tekst, ali španski novinari uvjeravaju da se radi upravo o El Clasicu i suđenju sudije Josea Luisa Munuere Montera.

Podgoričanin slovi za tihog momka koji nema taj narav da objavljuje u javnosti kritičke stvari o drugim klubovima ili sudijama, no ovaj put nije mogao ostati imun.

Savićeva objava na Instagram storyju - mnogima je jasno značenje iste

Paulo Futre (57) bivši je legendarni nogometaš Aletico Madrida koji je također javno istupio sa interesantnim osvrtom na klasiko.

Oglasi

"Stvari se mijenjaju kada im dopustite da igraju 11 protiv 11".

Podsjetit ćemo da su iz Atletica nakon nedavne ligaške utakmice na Bernabeuu imali oštre izjave prema sudiji, a golman Jorgandžija Jan Oblak kazao je kako se nada da sljedeći put neće morati izaći s 10 igrača od prve minute, aludirajući na to kako je Atleticu onemogućena igra 11 na 11 zbog direktnog crvenog kartona Corree.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uzvratna utakmica igra se tek 4. aprila na stadionu Camp Nou, a pobjednik ovog dvomeča ide na megdan u finalu Osasuni ili Athletic Bilbaou. Prvi duel završen je rezultatom 1:0 za Pamplonce.

Jasno je da će pobjednik duela Real - Barcelona, ko god to bio, imati veliku ulogu favorita u finalu, koje je na programu 6. maja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi