Gazda Napolija pred Zvezdu: Beograd? To je kao da idete u lavlju jazbinu
(Foto: EPA) Napoli je nakon četiri kola grupne faze drugi u Grupi C sa istim brojem bodova (6) kao i lider Liverpool. PSG je treći sa pet, a Zvezda zadnja sa četiri boda.

De Laurentiis smatra da je njegov tim u sjajnoj poziciji

Gazda Napolija pred Zvezdu: Beograd? To je kao da idete u lavlju jazbinu

Vlasnik Napolija, često kontroverzni, Aurelio De Laurentiis se složio sa trenerom svoje ekipe Carlom Ancelottijem i poručio da će svi u klubu "ispasti idioti" ukoliko se ne kavlifikuju za osminu finala Lige prvaka.

Napoli će večeras ugostiti Crvenu zvezdu, a pobjeda nad Beograđanima bi Ancelottijevu ekipu dovela u odličnu poziciju kada je plasman u nokaut fazu Lige prvaka u pitanju. Ipak, morat će Italijani biti izuzetno oprezi s obzirom da je Zvezda u prošlom kolu grupne faze Lige prvaka upisala senzacionalan trijumf nad Liverpoolom.

"Ancelotti kaže da smo idioti ako se kvalifikujemo? U pravu je. Bilo bi sjajno da prođemo. Ne samo za nas, nego i za italijanski fudbal u globalu", poručio je De Laurentiis, pa nastavio:

"Navijači? Ne mislim da će ih biti 50.000 na tribinama, ali vidjet ćemo da li će ih lijepo vrijeme privući na San Paolo. Međutim, večeras pobjeda nije toliko važna koliko način na koji će tim igrati. Biće važno da ekipa ne bude pod pritiskom."

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Potom se De Laurentiis osvrnuo i na večerašnjeg protivnika.

"Crvena zvezda? Samo kreteni će ih podcijeniti. Pobijedili su Liverpool, a to nije slučajnost. Kada idete igrati u Beogradu to je kao da idete u lavlju jazbinu. Činjenica da nismo tamo izgubili nas je sada stavila u odličnu poziciju, bez obzira što još ništa nije gotovo", istakao je de Laurentis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti