Gazda Napolija upozorava svoje igrače: Ako odu radi novca prodat će sami sebe

Šta će biti sa Mertensom i Callejonom?

Gazda Napolija upozorava svoje igrače: Ako odu radi novca prodat će sami sebe

Ugovori Napolijevog dvojca, Josea Callejona i Driesa Mertensa ističu na ljeto, a glasine da bi obojica mogla put Kine su sve intenzivnije.

Sada je o situaciji sa dvojicom fudbalera i njihovim ugovorima govorio i prvi čovjek Napolija Aurelio De Laurentiis i jasno stavio do znanja šta misli o mogućem odlasku Callejona i Mertensa u Kinu.

"Apsolutno nisam spreman praviti velike napore za njih dvojicu", izjavio je De Laurentiis za Sky Sport Italia, pa nastavio:

"Svaki igrač ima svoju vrijednost, zavisno od toga gdje igra, kako igra, koliko je star i šta radi."

"Ako žele prodati sami sebe, otići u Kinu, biti preplaćeni i živjeti u**an život dvije ili tri godine, to je njihov problem... U životu morate izabrati da li želite biti sretni i naći posao u kojem uživate ili raditi samo za novac. Za mene je novac sredstvo, a ne svrha. Ako je kod njih drugačije, onda trebaju otići u Kinu", poručio je prvi čovjek Napolija.

Da li će pomenuti dvojac ipak produžiti saradnju sa Napolijem, tek ostaje da se vidi. Sa druge strane, De Laurentiis je nešto blažim tonom govorio o Kalidouu Koulibalyju i Fabianu Ruizu - iako je svjestan da ih možda neće moći još dugo zadržati na San Paolu.

"Volim Kalidoua Kulibalyja kao čovjeka tolika da sam odbio 105 miliona eura za njega, ali doći će vrijeme kada ćemo ga morati prodati. Ko god kaže da nismo poboljšali odbranu, nije u pravu", izjavio je De Laurentiis, pa se osvrnuo na Ruiza:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Fabian je uvijek bio vrhunski igrač. Ako sam sebe nagovorim da platim 30 miliona eura za stranca, to radim s razlogom, znam zašto... Pronašli smo Fabiana, ali naćićemo još igrača poput njega. Vrata su uvijek otvorena, ne vezujem se za igrače".

Podsjetimo, za Kalidoua Koulibalyja ozbiljan interes već neko vrijeme pokazuje Manchester United, dok bi Fabian Ruiz uskoro mogao postati novo pojačanje Real Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi