Haos u turskom nogometu: Klub je sada i zvanično potvrdio istupanje iz Super lige

Bili su sasvim jasni, a svi su tužni zbog toga

Haos u turskom nogometu: Klub je sada i zvanično potvrdio istupanje iz Super lige

S. Mlaćo
U Turskoj vlada pravi haos nakon razornog zemljotresa, a sve se naravno odrazilo i na nogomet.

Nekoliko kluba najavilo je istupanje iz Super lige Turske, a špekulisalo se da će to biti Gaziantepspor i Hatayaspor.

Sada je stigla i zvanična potvrda iz Gaziantepa.

“Odlukom našeg Upravnog odbora, FK Gazijantep je riješio da se povuče iz takmičenja u Zirat Superligi i Turskog kupa za sezonu 2022/23", stoji u zvaničnom saopštenju Gaziantepa.

Oni su dodali u saopštenju kako ne mogu da misle na nogomet u jednom od najtežih razdoblja u histriji Turske.

Oglasi

Gaziantep nije prva ekipa koja se povukla iz Super lige. Prošlog četvrtka je objavljeno da se Hatayspor odlučio na takav korak.

"Čelnici kluba poslali su nam posebno pismo u kojem nas obavještavaju o povlačenju iz daljnjeg natjecanja Super lige u sezoni 2022./23.", rekao je Buyukeksi. Upravo u ovoj ekipi nastupio je Christian Atsu, bivši igrač Chelseaja koji još uvijek nije izvučen ispod ruševina.

Prošlog ponedjeljka jugoistočnu Tursku pogodio je snažan zemljotres. Trajao je više od minute, a epicentar mu je bio 30-ak kilometara od dvomilionskog grada Gaziantepa.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Zbog ove tragedije prekinute su nogometne utakmice, ali je Mehmet Buyukeksi, predsjednik Turskog nogometnog saveza (TFF), najavio da će se, ako se ne dogodi ništa izvanredno, nastaviti početkom marta, ali očito u skraćenom formatu.

Galatasaray je lider u Turskoj sa 51 bodom, dok Fener ima 45 i utakmicu manje od gradskog rivala. Gaziantep je 10. sa 25 bodova, a posljednjeplasirani Hatayspor ima samo 23 boda.

Top Komentari

bk123
Normalan i logičan potez dva najpogodjenija kluba....kome je sad do nogometa u tim dijelovima Turske....turski nogometni savez bi po meni trebao zalediti njihov prvoligaski status i da od sljedeće sezone opet igraju najjači rang...to je najmanje što mogu uraditi za te klubove
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi