Gdje će Džeko? Wandine riječi bi mogle utjecati na sudbinu

Javila se Icardijeva supruga i agentica

Gdje će Džeko? Wandine riječi bi mogle utjecati na sudbinu

Budućnost Edina Džeke (33) i dalje je neizvjesna. Obzirom da, barem dosad, nije potpisao novi ugovor s Romom, sve se više u italijanskim medijima špekuliše o transferu i potencijalnim destinacijama za kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

I u poznim igračkim godinama Džeko igra odlično i nije tajna da za njegovim uslugama postoji veliko interesovanje. Kao potencijalni kupac se najprije pominjao West Ham, kojeg vodi Manuel Pellegrini s kojim je već sarađivao, ali i Inter gdje je projektovan kao zamjena za Maura Icardija čiji se odlazak najavljuje zbog sukoba sa praktično svima u klubu.

Po pitanju ovakvih napisa Džeko se i dalje ne oglašava, no Italijani tvrde da želi ostati u Italiji, čemu u prilog svakako ide i činjenica da je prošlog januara odbio ponudu Chelseaja. Calciomercato je izvijestio da je golgeter Rome dogovorio sa Interom lične uslove i da je transfer vrlo lako za očekivati, međutim u cijeloj priči postoji prepreka koja se zove - Mauro Icardi.

U Interu ne žele završiti posao s Džekom sve dok Icardi i službeno ne bude prodan (klauzula mu je 80 miliona eura). Ipak, kako je Argentinac nakon sukoba s klubom počeo opet igrati i zabijati golove, Džekina sudbina je neizvjesna, pogotovo nakon posljednje izjave koju je dala Wanda Nara.

"Ostajemo u Interu i iduće sezone. Icardi je sada miran", kratko je prokomentarisala Wanda, supruga, ali i agentica napadača Intera.

Za West Ham prestar?

La Gazzetta dello Sport je nedavno objavila da je Džeko razgovarao i sa West Hamom, koji je za njegov igrački karton spreman platiti do 15 miliona eura, ali čini se kako u takvim pričama i nema istine.

Uposlenik West Hama, koji nije želio otkriti identit, poručio je za medije u Engleskoj da Džeko uopšte nije na listi želja zbog toga što je prestar (33), te da Čekićari žele puno mlađeg napadača pored ionako iskusnih Arnautovića, Hernandeza i Carrolla.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Reakcija navijača West Hama je bila različita. Neki su željeli da vide Džeku u dresu njihovog kluba, dok su drugi saglasni da im je potreban dosta mlađi napadač na kojeg mogu računati u budućnosti.

Džeko je ove sezone za Romu postigao 13 pogodaka i tome dodao osam asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi