Gdje je bio do sad? Vaha u ekipi ima fudbalera koji parira Mbappeu!

Sala je najveće iznenađenje Ligue 1

Gdje je bio do sad? Vaha u ekipi ima fudbalera koji parira Mbappeu!

Francuska liga je ove sezone vjerovatno najnezanimljivija liga u Evropi, makar ako govorimo o borbi za šampionsku titulu.

Jasno je da je PSG daleko bolji od svoje konkurencije i da im se već sada bez grižnje savjesti može uručiti pobjednički pehar, ali postoji nešto po čemu je Ligue 1 ipak vrlo interesantna.

Ova sezona je iz potpune anonimnosti 'iznjedrila' napadača Nantesa Emiliana Salu, za kojeg dobar dio sportske javnosti nikada nije čuo do unazad nekoliko mjeseci.

Ovaj Argentinac igra za Nantes i trenutno je izjednačen sa Kylianom Mbappeom na listi strijelaca francuskog šampionata. Obojica imaju po 11 golova, ali je Salin učinak impresivniji pošto se od napadača svjetske klase kakav je Mbappe takve stvari i očekuju. Na kraju krajeva, Kylian igra za moćni PSG i plaćen je 180 miliona eura...

Sala je ove sezone imao samo 27 udaraca ka protivničkom golu, pa je njegova realizacija nevjerovatnih 40%. Osim toga, njegov tim je postigao ukupno 21 tim u prvenstvu od čega je on sam postigao više od pola, dok je jednom bio i asistent.

Nevjerovatni Argentinac u ligi postiže gol u prosjeku svakih 76 minuta, a pošto više nije ni toliko mlad (ima 28 godina), mnogi se pitaju gdje je bio do sada.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Emiliano Sala je u Nantes stigao na ljeto 2015. godine iz Bordeauxa za samo jedan milion eura, a sada mu se vrijednost procjenjuje na 14 miliona iako vjerovatno vrijedi više. Toliko je za njega spreman ponuditi Leicester, koji ga prati u posljednje vrijeme.

Do ove sezone, Emiliano Sala nije imao bogzna kakvu karijeru, često je igrao i na posudbama ali izgleda da je dočekao svojih pet minuta.

Top Komentari

gumenakita
Vaha majstor u podizanju forme igraca.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi