Vaha uvodi promjene u Nantes: Kako možete kasniti, a primati visoku platu?
Vaha je na klupu Nantesa došao početkom oktobra te ga je digao sa samog dna tabele na 10. poziciju.

Bh. stručnjak želi japanizirati klub

Vaha uvodi promjene u Nantes: Kako možete kasniti, a primati visoku platu?

Bosanskohercegovački trener Vahid Halilhodžić preporodio je Nantes otkad je došao na klupu ovog kluba.

Nantes u posljednja četiri meča Ligue 1 ima tri pobjede i remi te je pobjegao sa samog začelja tabele, a Vaha je u razgovoru za Football France opisao kakvo je bilo stanje u klubu kada je tek došao.

Prvi susret je izgubio od Bordeauxa sa čak 3:0 i poručuje da ga je taj meč šokirao.

"Bordeaux? Bili smo u šoku. Već nakon sedme minute gubili smo s 0:2. Nikada mi se to nije dogodilo u trenerskoj karijeri. Pogledao sam oko sebe i pitao se: 'Vahide, što se događa? Zašto si ovdje?' Na poluvremenu smo gubili s 0:3. Svi su očekivali da ću galamiti u svlačionici. Ipak, pokušao sam biti pozitivan. Igračima sam rekao: 'Momci, izgubit ćemo ovu utakmicu, ali nema veze. Pobijedit ćemo u sljedećoj utakmici. Sada je bitnije nešto drugo. Izgubili smo prvo poluvrijeme, ali remizirat ćemo u drugom poluvremenu!' Tako je i bilo. Tako je sve krenulo", rekao je Vaha pa dodao da ima namjeru japanizirati klub.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Želim japanizirati klub. Unijeti dašak japanske kulture koja podrazumijeva rad, poštovanje, pravodobnost, volju... Kako možete kasniti na trening, a primate visoku platu?", upitao se Vaha.

Svemu dodajmo da je Nantes trenutno 10. na tabeli francuske Ligue 1, a da u narednom kolu igra protiv Angersa koji je tri mjesta ispod pa će to biti svakako lijepa prilika za Vahine momke da nastave pozitivan niz rezultata.

Top Komentari

Semberija
Da te opet neotheraju kad im sve sredis ko Japan i Obala Slonovace
12 1
19211921
legenda
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi