Vahin Nantes u finišu do boda protiv Angersa

Kanarinci u sredini tabele

Vahin Nantes u finišu do boda protiv Angersa

Nantes našeg Vahida Halilhodžića remizirao je na domaćem terenu sa Angersom u meču 14. kola francuske Ligue 1.

Proslavljeni bh. trener je Nantes preuzeo kada se ovaj tim nalazio u samom dnu tabele, no Vahinim dolaskom se sve promijenilo. Kanarinci su ostali neporaženi i danas u meču protiv Angersa koji je završen rezultatom 1:1.

Do prednosti prvi je došao Angers, i to već nakon pet minuta igre, kada je Bahoken na asistenciju Taita matirao golmana Nantesa. Rani gol je bio praktički sve što su gosti napravili u ovom meču, pošto je u nastavku viđena dominacija Nantesa koji se na sve načine pokušavao vratiti u meč.

Angers je uspješno odolijevao napadima Nantesa sve do 89. minute. Za izjednačenje je pogodio Majeed, a to je, ispostavit će se, bio i posljednji gol na meču.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U posljednjih pet utakmica Nantes je ostvario dva remija i tri pobjede, te se sada nalazi na sredini tabele u francuskom šampionatu.

Razloga za slavlje večeras je imao Monaco, koji je golom Falcaa savladao Caen na gostovanju s 1:0, identičnim rezultatom Strasbourg je poražen od Nimesa, dok su Dijon i Bordeaux odigrali meč bez golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije