Gdje je nestao najbolji napad Premijer lige? Sarajevo više od 300 minuta bez gola
Nema golova, nema ni rezultata pa je tako bodovni zaostatak za vodećim ekipama lige već odavno dvocifren.

Iz razočarenja u razočarenje

Gdje je nestao najbolji napad Premijer lige? Sarajevo više od 300 minuta bez gola

Početak proljetnog dijela sezone djeluje kao prava noćna mora za svakog navijača Sarajeva, koji ni u najcrnjim snovima nisu mogli predvidjeti da će njihov tim biti ovako loš, bezličan i neefikasan.

Sarajevo je loše otvorilo sezonu, ali onda je s povratkom Husrefa Musemića ekipa počela da se budi. Dolazile su pobjede, igra je često bila vrlo dopadljiva i, ne tako davno, Sarajevo je važilo za klub koji igra najljepši fudbal u državi. To i jeste bilo tako, a dokaz je i statistika po kojoj je bordo tim bio (ubjedljivo) najefikasniji u ligi.

Jesenji dio sezone završen je s dvije pobjede od po 3:0 protiv Viteza i Borca, uslijedile su pripreme a i tu su momci sa Koševa igrali lijepo, pa i pobjeđivali neke renomirane protivnike poput Qarabaga. Bližio se nastavak sezone, Sarajevo je od prvog mjesta bilo udaljeno šest bodova i san o tituli bio je i više nego živ, ako već nije bio toliko realan s obzirom da su ispred bile dvije ekipe, Željezničar i Zrinjski.

Ne može se reći ni da je Sarajevo pretrpjelo neke ogromne igračke promjene u januaru. Bilo je dolazaka i odlazaka, ali okosnica tima je ostala ista. Šta se preko noći desilo, teško je reći, ali Sarajevo više nije ono staro.

Bordo tim je odigrao već šest utakmica na proljeće, a pomalo nevjerovatno izgleda podatak da na čak četiri nije uspio postići pogodak. Prvo kolo proljeća donijelo je poraz u Širokom (2:1), a onda veliki kiks protiv Radnika na Koševu. Bilo je 0:0.

Zatim je Sarajevo gostovalo Krupi gdje je slavilo sa 2:1, a gol Halilovića iz 66. minute ujedno je i posljednji koji je ovaj tim postigao. Bilo je to još 3. marta, a od tada su odigrane tri utakmice.

Sarajevo nije uspjelo zabiti gol protiv Slobode na Koševu, pa onda ni na gostovanjima u Širokom Brijegu i Bijeljini. Na Pecari bordo tim nije uputio niti jedan udarac u okvir gola, a ostat će upamćena i izjava pomoćnog trenera Dženisa Ćosića koji je, mrtav ozbiljan, izjavio da je Sarajevo dobro stajalo na terenu. 

Nema golova, nema ni rezultata pa je tako bordo tim osvojio samo jedan bod od mogućih devet, a ne treba ni spominjati kako su to iskoristile vodeće ekipe. Danas, nakon više od 300 minuta bez postignutog gola (računajući sudijske nadoknade), Sarajevo je na čak -14 bodova od vodećeg Željezničara. Čak i drugoplasirani Zrinjski je na dvocifrenoj prednosti sa 12 bodova viška.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da stvari po Sarajevo budu još gore, tek slijede utakmice protiv te dvije ekipe. Tim sa Koševa je već 'ispucao' dvije, uvjetno rečeno, slabije utakmice u Ligi za prvaka i pravo je pitanje šta se od Sarajeva može očekivati u derbijima koji slijede. S obzirom na nepredvidivost Musemićevog tima, ništa neće biti iznenađenje.

Za kraj, paradoks je da Sarajevo i sa ovakvom krizom i dalje najefikasnija ekipa lige uz Zrinjski (44 gola), što opet govori i o (ne)kvaliteti fudbala u Premijer ligi, ali slaba je to utjeha svima na Koševu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hamid
Biće golova kad dođu utakmice sa malim klubovima. Dobro bi došla neka utakmica protiv Viteza ili Čelika.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije