Gdje niko ne smije, Mihajlović je pristao da ode
FOTO: EPA

Srbijanski stručnjak ima novi angažman

Gdje niko ne smije, Mihajlović je pristao da ode

S. Mlaćo

Srbijanski stručnjak Siniša Mihajlović pronašao je novi klub. Naime, Mihajlović je odlučio prihvatiti ponudu  lisabonskog Sportinga, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Protukandidati su mu bili Matisa Almeyda te Peter Bosz, ali je izbor pao na Mihajlovića kojem je ovo sedmi klub u trenerskoj karijeri, zanimljivo prvi izvan Italije.

Mihajlovića u Portugalu čeka težak posao s obzirom da je ovaj klub napustilo čak sedam igrača nakon što je su navijači na kraju prošle sezone upali u trening kamp te tako izrazili svoje nezadovoljstvo.

Sporting je u četvrtfinalu Europa lige poražen od Atletica, a na kraju sezone ostao je i bez mjesta koje vodi u Ligu prvaka te su navijači bili razočarani. Uletili su u trening kamp te pretukli igrače, a najbolji napadač kluba Bast Dost je zadobio teške povrede. Nakon toga je odlučio napustiti klub.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Mihajlović je vodio Inter, Bolognu, Cataniju, Fiorentinu, reprezentaciju Srbije, Sampdoriju, AC Milan i Torino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi