Gdje Samardžić dođe, trofeji slijede: "Moje vrijeme u Veležu tek dolazi"

Klubovima donosi sreću

Gdje Samardžić dođe, trofeji slijede: "Moje vrijeme u Veležu tek dolazi"

Nakon tri godine Velež će sljedeće sezone ponovo biti premijerligaš. Dva kola prije kraja prvenstva Rođeni su imali četiri boda više od Olimpika i trebao im je trijumf u Visokom kako bi i zvanično osigurali povratak u elitu, a nakon što su uz podršku navijača do njega i došli, slavlje je moglo početi.

Teško je odabrati ko je najzaslužniji za sjajnu sezonu Veleža, jer je prvo mjesto jednostavno donio cijeli tim, uključujući i trenera Ibru Rahimića koji je 2016. godine uslijed sjajnih rezultata na klupi Mladosti donio odluku da Premijer ligu zamijeni 1. ligom FBiH i pomogne svom Veležu.

Ipak, ima jedan igrač koji se istaknuo posebnim postignućem. Trofej koji će osvojiti sa Veležom za mladog Sinana Samardžića bit će ujedno treći u nizu, jer je prethodno sa Zvijezdom ušao u Premijer ligu BiH i Varaždinom u 2. HNL. Trofeji kao da se lijepe za njega.

"Izgleda da klubovima donosim sreću. Od svih tih uspjeha najdraži mi je svakako ovaj sa Veležom. Ne bih se bunio da iduće sezone opet ostvarim nešto, neka to bude izlazak na evropsku scenu", kaže kroz smijeh Sinan Samardžić na početku razgovora za SportSport.ba.

Samardžić je u Mostar stigao tokom zime. Kao igrač Jedinstva u tri utakmice je Veležu zabio tri pogotka, čime je 'natjerao' Rođene da ga dovedu.

"Sretan sam što sam dio jednog velikog kluba kao što je Velež i što sam dio generacije koja je izborila povratak u premijerligaško društvo. Tokom sezone, pogotovo u drugom dijelu, nije bilo nimalo lako, ali smo dokazali da smo najbolji i da zaslužujemo na kraju završiti kao prvi", govori Samardžić, pa dodaje:

"Onim što sam pružio za vrijeme dosad provedeno u klubu mogu prilično da budem zadovoljan, pogotovo ako uzmem u obzir da nisam počeo pripreme na vrijeme, ali po prirodi sam takav da uvijek smatram da može bolje. Kad sam dobio priliku iskoristio sam je, no onda je došla povreda zbog koje sam propustio četiri utakmice i zbog koje vjerovatno ni zadnju u sezoni neću moći igrati. Sad mi je najbitnije da se oporavim što prije."

Ističe kako će gotovo pa sigurno biti dio Veleža i sljedeće sezone.

"Razgovarao sam sa trenerom Rahimićem, on računa na mene i vidi me u svom timu i naredne sezone. Ja ću se potruditi da to i opravdam. Moje vrijeme u Veležu će tek doći, nisam do sada pokazao ni 50 odsto svojih mogućnosti... Uostalom, nisam došao da bih ovdje bio pola godine."

Nije Samardžić štedio ni hvalospjeve na račun trenera Rahimića. Dobio je, kaže, konačno trenera koji vjeruje i voli raditi s mladim igračima, ističući pritom da mu je zadovoljstvo raditi s njim.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dosadnoje
Trebo je na posudbu u olimpik da ih plasira u PL hahaaahahahah
0 1
Disha
Sine nas.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti