Gdje Sarajevo želi slaviti titulu?

Pred nama su utakmice 31. kola PL BiH

Gdje Sarajevo želi slaviti titulu?

Sezona Premijer lige BiH je ušla u samu završnicu. Preostalo je da se odigraju još tri kola, a danas je na rasporedu trideset prvo.

Kako smo došli do konačnog raspleta sezone sve utakmice se igraju u istom tereminu, pa će tako sva premijerligaška nadmetanja danas početi u 17:00 sati.

Najviše pažnje privlači meč u Banovićima gdje se sastaju Tuzla City i lider Sarajevo.

Pomenuti rivali svoj duel 31. kola Premijer lige BiH primorani su igrati u Banovićima jer je Tušanj zauzet s obzirom da Sloboda u istom terminu dočekuje Krupu, a upravo u Banovićima bi se mogla slaviti titula prvaka BiH.

Sarajevo pobjedom nad Tuzla Cityjem ima priliku i matematički osigurati titulu prvaka države. Mnogi se međutim pitaju da li će bordo tim kalkulisati kako bi dobio priliku u narednom kolu pred svojim navijačima proslaviti šampionski naslov.

Jedno je sigurno. Musemić će nakon žestokog tempa i utakmice finala Kupa BiH protiv Širokog biti primoran odmoriti nekolicinu igrača.

"Pokušat ćemo ako je moguće riješiti pitanje prvaka u ovoj utakmici, ako ne, onda u narednoj. Imamo dva-tri igrača koja ne mogu nastupiti zbog povreda i kartona, vjerovatno ćemo par morati i osvježiti, tako da će biti 4-5 promjena u ekipi. Atmosfera je dobra, brzo se igra, ritam je ubitačan i zbog toga moramo rotirati igrače", izjavio je šef stručnog štaba Husref Musemić pred put u Tuzlu.

Sa druge strane, za Tuzla City nema kalkulacija. Tuzlaci moraju ići na pobjedu kako bi i definitivno izborili opstanak, ali to neće biti lako protiv lidera prvenstva bez obzira u kakvom on sastavu istrčao na teren u Banovićima.

"Ovo nam je najznačajnija utakmica u sezoni, utakmica u kojoj nam pobjeda donosi i definitivni opstanak. Protivnika respektujemo, ali isto tako smo spremni da damo sve od sebe kako bismo ostvarili pobjedu. Sarajevu od srca želim da osvoji titulu, ali ne u Banovićima. Što se tiče odustnih fudbalera, ne bih uopšte spominjao ko može, a ko ne može igrati. Oni koji su spremni daće sve od sebe da dođemo do pobjede", istakao je trener Tuzla Cityja Mirza Varešanović.

Kladionice vjeruju da će Sarajevo danas stići do pobjede i proslaviti titulu prvaka BiH! Pogledajte kvote kladionice MOZZART za duel u Banovićima!

Ukoliko Tuzla City "padne" u Banovićima neće se radovati samo navijači Sarajeva zbog titule već i svi u Krupi.

Naime, eventualni poraz Tuzla Cityja bi dao nadu Krupi da može do opstanka. Naravno, poraz Tuzla Cityja Krupi neće značiti ništa ukoliko danas na Tušnju na savlada Slobodu, a to će biti jako teško.

Sloboda se nalazi u udobnosti sredine tabele, ali mora ići po pozitivan rezultat jer je u posljednja tri kola PL dva puta poražena i jednom remizirala.

Inače, Krupa za Tuzla Cityjem koji je "iznad crte" trenutno zaostaje šest bodova.

Kada je borba za opstanak u pitanju, Zvijezda 09 će danas na svom terenu sigurno željeti i matematički osigurati opstanak protiv već prežaljenog GOŠK-a, a to će pokušati i Mladost koja će, međutim, imati puno teži zadatak jer dočekuje Široki Brijeg.

Zanimljivo će biti danas i na Bilinom polju gdje Čelik dočekuje Zrinjski.

Zrinjski je propustio i previše prilika da sustigne Sarajevo, koje danas ima priliku potvrditi titulu. Ipak, aktuelni šampion će sigurno ići na pobjedu kako bi, u slučaju neuspjeha Sarajeva, barem teorestki ostao u igri za novi naslov prvaka.

Ako će u Zenici biti zanimljivo, onda u Bijeljini možemo očekivati pravu fudbalsku bitku. Naime, u Bijeljini je danas na rasporedu direktni obračun Radnika i Željezničara za četvrto mjesto i izlazak u Evropu.

Radnik zaostaje tri boda za Željezničarom, ali bi eventualni trijumf Bijeljinaca poptuno promijenio stvari.

Plavi sa Grbavice će, međutim, dati sve od sebe da se to ne desi, a njihov strateg Amar Osim je itekako svjestan važnosti današnje utakmice.

"Najlakše je dobru atmosferu vratiti dobrim rezultatom. Još tri kola su ostala, a sljedeća je najvažnija od ova tri. Protivnik je direktan rival za Evropu", poručio je Osim u najavi duela u Bijeljini.

Željezničar je blagi favorit na nezgodnom gostovanju u Bijeljini. Pogledajte kvote kladionice MOZZART za ovaj meč!

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga BiH, 31. kolo

17:00 Čelik - Zrinjski
17:00 Mladost - Široki Brijeg
17:00 Radnik - Željezničar
17:00 Sloboda - Krupa
17:00 Tuzla City - Sarajevo
17:00 Zvijezda 09 - GOŠK

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostar
U Bergamo kod Atalante ??
0 11
GAziJAA___
Ispred VJECNE VATRE, da Lendric vidi kako je kada dodje 100000..
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi