Milan pokraden? Vapaji Rossonera za VAR-om nisu urodili plodom

U italijanskom Superkupu

Milan pokraden? Vapaji Rossonera za VAR-om nisu urodili plodom

Juventus je došao i do trofeja italijanskog Superkupa, pobjedom na Milanom od 1:0, u meču odigranom u Saudijskoj Arabiji.

Stara dama je slavila zahvaljujući golu Cristiana Ronalda iz 61. minute, ali u Milanu smatraju da su pokradeni.

U samom finišu susreta fudbaler Milana Andrea Conti je pao u kaznenom prostoru Juventusa nakon starta Emrea Cana, ali sudija nije pokazao na bijelu tačku.

Uslijedili su burni protesti, a igrače, ali sudeći prema reakcijama na društvenim mrežama i navijače Milana je još više razljutila činjenica da se glavni arbiter Banti nije odlučio konsultovati sa VAR-om u ovoj situaciji kako bi bez sumnje utvrdio da li je bio prekršaj ili ne.

Jasno je da je situacija bila veoma teška za procijeniti, pa čudi da sudija nije odlučio pregledati snimak. Bilo kako bilo, sada je kasno za Rossonere, a Stara dama je došla do još jednoj trofeja.

Treba dodati i da je Milan od 73. minute igrao sa igračem manje jer je Kessie zaradio crveni karton.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Blueboy
Ovo se samo svira u seljackim ligama poput nase
3 0
Haroldinjo
Ako je ovo penale čisti stari na loptu
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti