Sky Sport: Higuain novi fudbaler Chelseaja!
Argentinski napadač je već sarađivao sa trenerom Sarrijem i to u vremenu dok je igrao za Napoli, a tada je bio prvi strijelac Serije A.

Ide na posudbu do kraja sezone

Sky Sport: Higuain novi fudbaler Chelseaja!

Kako prenosi italijanski Sky Sport Gonzalo Higuain je od danas novi napadač Chelseaja.

Porteklih dana se mnogo špekulisalo o tome da li će Argentinac promijeniti sredinu, a čini se kako mu je jučerašnji susret u Superkupu Italije protiv Juventusa bio i posljednji za Milan.

Pomenuti izvor navodi kako su Juventus (klub za kojeg ga veže ugovor) i Chelsea dogovorili detalje posudbe po kojima će Higuin otići na Stamford Bridge stadion i tamo se zadržati do kraja aktuelne sezone.

Naravno, ekipa čiji je vlasnik Roman Abramovič imat će pravo da otkupi njegov ugovor od Stare dame ukoliko bude zadovoljna učinkom Higuaina.

Trener Plavaca Maurizio Sarri na ovaj način je ostvario veliku želju koju pokušava da pretvori u djelo još od prošlog ljeta.

Higuain je u prvom dijelu sezone odigrao ukupno 22 meča u dresu Milana te je postigao osam golova uz tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi