Izjava kao lekcija za sva vremena: Niko današnje igrače nije posramio kao Gattuso

Legendarni Italijan

Izjava kao lekcija za sva vremena: Niko današnje igrače nije posramio kao Gattuso

A. Čaušević

Ko je gledao i pratio fudbal kada je igrao Gennaro Gattuso odmah će reći da se ta igra drastično promijenila. 

U današnjem fudbalu je mnogo veći utjecaj društvenih mreža te interneta koji su bili nepoznanica za većinu kada je legendarni italijan trčao fudbalskim terenima.

Gattusa je svojom borbenošću, zalaganjem, motivacijom postao sinonim za borbenog igrača i generalni dojam je da danas nema igrača kao što je to bio popularni Rino.

Italijan je nakon odlaska u fudbalsku penziju odlučio da se bavi trenerskim poslom i svjestan je da se dosta stvari promjenilo u odnosu na period kada je on igrao.

Prije nekoliko godina izrekao je rečenicu koja je još uvijek jako popularna i brutalna prema današnjim igračima, posebno se to odnosi na mlađe generacije.

"Kad bih ja izgubio meč slomio bih se od silne frustracije. Danas igrači kad izgube naprave selfie i objave ga na internet. Muka mi je od njih", kazao je Italijan tada.

Zbog svog ratobornog stila igre i "nikad ne odustaj" stava Gattuso je tokom karijere poprimio nadimak Pitbull, a većinu karijere je proveo u Milanu.

Kada je Milan izgubio čuveno finale Lige prvaka 2005. godine Steven Gerrard mu je kazao kako je samo jak na riječima, a da je ustvari obična mačka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Stevene, ja sam pitbull", odgovorio je tada Gattuso engleskom veznjaku te se revanširao dvije godine kasnije u Atini kada su Rossoneri pobijedili Redse u novom finalu Lige prvaka.

U trenerskoj karijeri vodio je neke od najboljih timova na Apeninima kao što su Milan i Napoli. Prošlo juna je preuzeo Fiorentinu, ali je svega dvije sedmice kasnije raskinuo ugovor zbog neslaganja sa klupskim rukovodstvom.

Top Komentari

Ovaj "Psihopata" nejma kome sta reci, isto kao ni Simeone,Conte i njima slicni!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi