Pucaju šamari i udarci - Gennaro Gattusso pravi haos na treningu Marseillea
Foto - EPA

Njegove metode

Pucaju šamari i udarci - Gennaro Gattusso pravi haos na treningu Marseillea

M. Šljivak

Legendarni Italijan Gennaro Gattuso (45) postao je novi trener francuskog Marseillea. Dolazak čuvenog Italijana već donosi brojne promjene u tim, a na treninzima 45-godišnjak već pravi haos udarajući šamare svojim igračima.

Gennaro Gattuso je kroz fudbalsku karijeru u dresu AC Milana bio poznat kao izuzetno žestok momak kojem je rijetko kad bilo do šale.

Svoj žestok stav prenio je i u trenersku karijeru i to se nekim fudbalerima nikako ne dopada. Igrači francuskog velikana Marseillea već su u nakoliko dana upoznali žestoke metode rada italijanskog trenera i među njima je to pozitivno prihvaćeno.

Gattuso tokom treninga voli udariti, ošamariti i već je počeo s tim metodama u svom novom timu.

"Novi trener Gennaro Gattuso ne oklijeva da udari i ošamari igrača kako bi mu dao dodatni motiv. On im na taj način čestita na dobrom poslu i igrači Marseillea uživaju u tom 'životinjskom' stilu vođenja ekipe", piše L'Equipe.

Oglasi

I na terenu sasvim sigurno treba očekivati novi - žestoki Marseille i već večeras protiv Monaca ćemo vidjeti koliko ih je uspio spremiti za meč.

Gattuso je trenersku karijeru počeo 2013. godine u Sionu, a potom je vodio Palermo i grčki OFI.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U Italiju se vratio 2015. godine na klupu Pise. Nakon sezone i po u ovom klubu preuzima mladi, a potom i prvi tim Milana. Radio je zatim kao trener Napolija i Valencije.

Kao fudbaler je veći dio karijere proveo u AC Milanu s kojim je uspio osvojiti gotovo sve što je m ogao, a nastupao je još za Perugiju, Rangers, Salernitanu i Sion.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi