Potez označen kao 'prodaja duše đavolu': Zidaneu u rukama igračka od 300 miliona eura
(AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)

Spreman prihvatiti posao

Potez označen kao 'prodaja duše đavolu': Zidaneu u rukama igračka od 300 miliona eura

M. Šljivak

Zinedine Zidane već je dvije godine van trenerskog posla, a tako bi moglo biti i u narednim godinama s obzirom na to da je navodno spreman prihvatiti mjesto generalnog menadžera u Marseilleu koji bi uskoro mogao dobiti ozbiljnu finansijsku injekciju iz Saudijske Arabije.

Zinedine Zidane je posljednji i jedini trenerski angažman imao u madriskom Realu. S Kraljevima je osvojio gotovo sve što je mogao, da bi od odlaska u privremenu penziju 2021. godine odbio brojne bogate ponude koje je imao na stolu.

Posljednje ponude koje je odbio su posao selektora fudbalske reprezentacije Saudijske Arabije, te mjesto trenera u klubu za kojeg navija - Marseilleu.

Ipak, navodno bi 51-godišnja legenda mogla doći na Velodrome, ali na mjesto generalnog menadžera kluba.

Kako navode francuski mediji, Saudijska Arabija je nakon engleskog Newcastlea, spremna kupiti i klub u Francuskoj. Marseille im je veoma atraktivna destinacija i u narednom periodu poslat će ponudu trenutnom vlasniku Franku McCourtu.

Oglasi

McCourt je kupio klub prije sedam godina. Tvrd je pregovarač i već je nekoliko ponuda za prodaju odbio, no nije se suočio s ekipom kao što su Saudijci, pa neće biti iznenađenje ako se na kraju i odluči da im za pravu cijenu prepusti klub.

Tada će na scenu stupiti Zidane. On navodno već ima dogovor sa bogatim Arapima da preuzme funkciju generalnog direktora Marseillea i odlučivat će o svemu, osim o trenerskim odlukama na terenu.

Vjeruje se da je Zizou tražio i 300 miliona eura za pojačanja. Za to je dobio jasne garancije, pa bi legendarni Francuz uskoro u svojim rukama mogao imati itekako skupu igračku.

Naravno, sada je pred Saudijcima težak zadatak da uvjere Franka McCourta da proda tim, a to neće biti nimalo lako.

Mnogi navijači komentarišu da bi dolazak Saudijaca u klub bila prodaja duše đavolu, ali koga to zanima u današnjem svijetu fudbala.

Treba napomenuti da je Marseille prekjučer dobio novog trenera. To je Gennaro Gattuso koji je zamijenio Marcelina koji je imao ozbiljne sukobe s rukovodstvom tima, ali to ništa nije novo na Velodromeu već godinama unazad.

Dolaskom Saudijaca i Zidanea dosta toga bi se sigurno promijenilo, a ono što je najbitnije je to da bi PSG dobio žestoku konkurenciju u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije