Dvije godine je bez posla, voljeni klub mu poslao ponudu, a njegov odgovori ih je baš zabolio

Zidane i dalje odmara

Dvije godine je bez posla, voljeni klub mu poslao ponudu, a njegov odgovori ih je baš zabolio

E. Čaušević

Legendarni Zinedine Zidane već je više od dvije godine bez posla nakon što je napustio Real Madrid. No, frnacuski stručnjak imao je priliku prije nekoliko dana da se vrati na scenu, ali je to odbio da uradi i jasno je zbog čega.

Zidane je s Real Madridom osvojio sve što je mogao, a kraljevski klub trenirao je u dva mandata. No, odlučio je da napusti Santiago Bernabeu na ljeto 2021. godine kada da je umjesto njega stigao Carlo Ancelotti.

Legendarni stručnjak je već više od dvije godine bez posla i odmor koji je uzeo od fudbala potrajao je duže nego što se očekivalo.

Zidane se povezivao s nekoliko klubova prethodne dvije godine i imao je konkretne ponude, ali je to odbijao jer je vjerovao da će on biti novi selektor Francuske od ove godine.

No, sve to palo je u vodu kada je Fudbalski savez Francuske dao Didieru Deschampsu novi ugovor, a Zidane je na kraju "početno izvisio".

Oglasi

Međutim, ne žuri se s povratkom na trenersku klupu i očito je da čeka pravi izazov i da ne želi prihvatiti svakakve ponude samo da bi se vratio tom poslu.

Najbolji primjer vidjeli smo kada mu je prije nekoliko dana Marseille poslao ponudu da preuzme klupu voljenog kluba, ali je Zidane to odbio.

Francuski mediji pišu da se Zidane zahvalio na ponudi Marseilleu, ali da ne želi preuzeti kormilo u tom klubu u kojem ne vlada baš najbolja atmosfera, a ni projekt koji mu je kluv predstavio baš ga nije uvjerio.

No, Zidane nije zatvorio vrata klubu iz grada u kojem je rođen i poručio je da u budućnosti postoji mogućnost da dođe u Marseille, te da sada jednostavno nije pravi trenutak za to. Jasno je da cijeli život sanja o Marseilleu jer je to klub za koji navija otkako zna za sebe, ali ovaj put ih je morao odbiti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pored reprezentacije Francuske najkonkretnije pregovore vodio je prije nekoliko mjeseci s PSG-om, ali ni od toga na kraju nije bilo ništa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi