Hoće li Džeko zaista u Hajduk? Izgleda da je Mourinho rekao svoje, poznato je kad je dan D

Špekuliše se o velikom transferu

Hoće li Džeko zaista u Hajduk? Izgleda da je Mourinho rekao svoje, poznato je kad je dan D

Admin Čaušević

Hrvatski mediji su lansirali bombu. Edin Džeko je ozbiljna meta Hajduka. Asistencija Nikoli Kaliniću je stigla i od samog Josea Mourinha pa se s pravom postavlja pitanje je li realno da najbolji igrač od nezavisnosti BiH zaigra na Poljudu?

Džeko se i u prošlosti povezivao sa prelaskom u Hajduk. Prije nekoliko godina je čak i rekao da bi volio jednog dana zaigrati na Poljudu pa su u splitskom klubu odlučili da igraju na emocije.

Nikola Kalinić je iz kopačke preselio na poziciju sportskog direktora. Iako neiskusan za novu poziciju, sada već bivši napadač je odlučio da iskoristi svoja poznanstva iz svijeta fudbala.

Za trenera je uspio dovesti Gennara Gattusa, a sada je krenuo po najboljeg igrača BiH od nezavisnosti. Zna ga iz igračkih dana, igrali su zajedno u Romi te će pokušati iskoristiti poznanstvo.

Da ima optimizma za realizaciju zaista senzacionalnog transfera najavljuju i turski mediji pošto je navodno Jose Mourinho, novi trener Fenerbahčea, otpisao Džeku. Barem tako tvrdi Fotomac.

Navodno je Mourinho zahtijevao da se ne nastavi saradanja sa Džekom, a bh. napadač koji na stolu još ima ponude iz Saudijske Arabije nije još donio konačnu odluku.

Oglasi

Fotomac koji navodi da je Džeko zajedno sa svojom porodicom sretan u Istanbulu, piše da će se Džeko pojaviti na startu priprema te da će konačnu odluku sa svojom porodicom donijeti u julu.

Džeko i Perišić su Dubrovniku zajedno pratili meč Eura 2016 Italija - Njemačka; Foto: Pixsell

Dakle, dan D za dolazak Džeke na Poljud se očekuje u julu. Bez obzira što ima 38 godina Dijamant je i dalje svjetska klasa te za standarde HNL-a vanserijski fudbaler.

Sa Fenerbahčeom ima ugovor još godinu dana, Saudijci ga ozbiljno mame bogatim ponudama, ali atmosfera Poljuda je nešto za čim Džeko odavno žudi. To je ranije isticao njegov veliki prijatelj Senijad Ibričić.

Jedan od presudnih faktora za dolazak Sarajlije na Poljud mogao bi biti i njegov prijatelj Ivan Perišić kao i privatni poslovi koje vodi na jadranskoj obali, posebno u Dubrovniku.

Perišić i Džeko su prije nekoliko godina snimljeni kako u Dubrovniku zajedno gledaju meč Eura 2016 između Italije i Njemačke. Bivši su saigrači i neće biti iznenađenje ako ponovo zaigraju zajedno.

Oglasi

Ni sam Perišićev ostanak nije toliko siguran, ali ako bi Džeko pristao na dolazak, onda bi to moglo i utjecati i na status čuvenog Vatrenog.

Hajduk na titulu prvaka Hrvatske čeka duže od dvije decenije, ukoliko bi kojim slučajem Džeko stigao na Poljud i osvojio šampionski pehar onda bi zauvijek ušao u historiju Hajduka.

Zanimljvo da su Splićani i u posljednjoj šampionskoj generaciji u sezoni 2004/2005 u svom timu imali jednog Sarajliju. U pitanju je legendarni fudbaler FK Željezničar, Bulend Biščević.

Potražite više informacija na temu HNL:

Da li je vrijeme da se sudbina ponovi? Džeko će sigurno biti na iskušenju, a ne treba ni isključiti ni akcije navijači Hajduka koji će ga direktno ili indirektno pokušati nagovoriti na potpis.

Hrvatski mediji su počeli spominjati i mogućnost dolaska Ivana Rakitića, ali hrvatskom veznjaku se za sada ne ide iz Saudijske Arabije gdje je stigao zimus.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Ako bi otisao u hajduk sve sto je godinama gradio u BiH bi preko noci usrao. Zato preporucujem da ide bilo gdje samo ne u hrvatski ili srbijanski klub, oni koji slave i velicaju ratne zlocince zasluzuju sve najgore i niti ijedan pametan Bosnjak ne bi trebao za njih igrati.
3 1
StarmoLezve
Naravno da nece u Hajduk, to su apsolutne gluposti. Provjereno znam da je odlucio karijeru zavrsiti u Zeljeznicaru, a do tad ce uzeti para koliko moze vani. Iduca mi je destinacija vjerovatno Saudijska Arabija.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi