Genoa potvrdila dolazak Shevchenka

Ukrajinac se vratio u Italiju

Genoa potvrdila dolazak Shevchenka

E. Čaušević

Ukrajinski stručnjak Andriy Shevchenko vraća se u Italiju, ali prvi put u ulozi trenera.

Shevhenko je vodio prethodnih godina reprezentaciju Ukrajine s dosta uspjeha, ali je nakon Evropskog prvenstva odlučio da napusti selektorsko mjesto.

Legendarni Shevchenko nije mogao da trpi pritisak koji je imao na ovoj poziciji, te je odlučio da je najbolje da pronađe neki novi izazov.

Shevchenko nije dugo čekao na novi posao i konačno će se okušati i kao trener nekog kluba. Legendarni Ukrajinac se vraća u Seriji A prvi put kao trener, te je potvrđeno da će voditi ekipu Genove.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Genoa ove sezone ne briljira previše i nalazi se na tek 17. mjestu sa devet bodova, a zadatak Shevchenka bit će da ostavi ovaj tim u društvu najboljih.

Ukrajinac će na klupi italijanskog kluba debitovati nakon reprezentativne pauze kada Genovu očekuje meč na domaćem terenu protiv Rome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi