Genoa slavila, Zukanović skrivio penal

Odigrane tri utakmice u Serie A

Genoa slavila, Zukanović skrivio penal

Večeras su od 18:30 sati odigrane zaostale tri utakmice 27. kola italijanske Serie A.

Genoa je kao domaćin na Luigi Ferrarisu ugostila Cagliari i na kraju slavila rezultatom 2:1, a na prvi gol na ovom meču se čekalo sve do 53. minute.

Do prednosti Genoa je stigla golom Lapadule, no vrlo brzo gostujući sastav je stigao do izjednačenja, i to preko jedanaesterca koji je skrivio reprezentativac BiH Ervin Zukanović. Uspjela je Genoa na kraju ponovo doći do prednosti, tačnije u 90. minuti, kada je za važna tri boda pogodio Madeiros.

Pobjedu je upisala i Fiorentina, koja je golovima Veretouta i Simeonea slavio sa 2:0 na gostovanju kod Udinesea, dok je Sampdoria rezultatom 2:1 savladala u Bergamu Atalantu. U pobjedi Sampdorije strijelci su bili Caprari i Zapta, dok je jedini gol za Atalantu postigao Toloi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi