Milan slavi Andreja Silvu

Rossoneri do pobjede u 95. minuti

Milan slavi Andreja Silvu

Milan je danas slavio novu pobjedu u prvenstvu Italije i na taj način se dodatno približio timovima koji vode bitku za plasman u Ligu prvaka. 

Ekipa Genara Gattusa igra sve bolje u posljednje vrijeme, a večeras je pobijedila u gostima Genovu sa 1:0.

Rossoneri su na samom početku meča zaprijetili preko Bonaventure i Kalinića, ali udarac prvog je završio preko gola, dok je udarac drugog zaustavio golman domaćih. Do kraja prvog dijela nije bilo golova i na odmor se otišlo s rezultatom 0:0.

U drugom poluvremenu ponovo prvi prijeti Milan, ovog puta preko Bonaventure, ali njegov udarac odlazi pored gola. U sudijskoj nadoknadi gosti su imali dvije sjajne prilike preko Kessieja i Lapadule, ali ponovo nisu došli do gola. Ipak, sve je došlo na naplatu u petoj minuti nadoknade kada je Suso asistirao, a Andre Silva pogodio za pobjedu gostiju.

Milanu je ovo bila sedma pobjeda na posljednjih osam mečeva u Seriji A i sada ima 47 osvojenih bodova, odnosno samo šest manje i meč manje od Lazija koji se nalazi na poziciji koja vodi u Ligu prvaka. S druge strane, Genova je ostala na 13. poziciji sa 30 osvojenih bodova. Treba spomenuti i to da je bh. reprezentativac Ervin Zukanović igrao cijeli meč za domaće. 

Italijanska Serija A, 28. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Genova-Milan 0:1

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi