Kao da je svijet stao kada su u Đenovi objavili da je preminuo Astori

Muk, tišina i suze

Kao da je svijet stao kada su u Đenovi objavili da je preminuo Astori

E. Škorić

Zbog smrti Fiorentininog defanzivca Davidea Astorija (31) odgođeno je kompletno kolo u italijanskoj Seriji A i Seriji B, a kompletna država je u šoku i nevjeriti po saznanju da je reprezentativac u snu preminuo.

Genoa i Cagliari su trebali od 12:30 sati igrati svoj meč, no baš kada su igrači izašli na teren saznalo se da je u Udinama u toku večeri preminuo nogometaš Fiorentine.

Uslijedio je muk na Luigi Ferrarisu, igrači i navijači su bili u šoku, mnogi su i zaplakali kada im je saopšteno da je život izgubio italijanski reprezentativac.

Kapiten Fiorentine je u snu preminuo u hotelu u Udinama gdje je njegov tim trebao da odigra susret s domaćim Udineseom.

Astori je odigrao 14 mečeva za Italiju, a debitovao je 2011. godine. Njemu su danas mnogi odali počast, među kojima i bh. reprezentativci Edin Džeko i Miralem Pjanić, te istinske nogometne legende poput Tottija i Pirla.

"Šokiran sam zbog ove tragedije i ne znam ni šta bih rekao osim da izrazim saučešće Davideovoj porodici i prijateljima", objavio je Totti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

Benjamingst
Sirija...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi