Slavnom Srbinu je bilo dosta Ibrahimovića, sve mu je sasuo u lice: "Ne budi curica, šta kukaš tu?"

Bez dlake na jeziku

Slavnom Srbinu je bilo dosta Ibrahimovića, sve mu je sasuo u lice: "Ne budi curica, šta kukaš tu?"

Admin Čaušević

Zlatan Ibrahimović je tokom karijere svlačionicu dijelio sa niz fudbalera koji dolaze sa prostora bivše Jugoslavije i s njima bi komunicirao na bosanskom jeziku, ali i obično stekao prijateljstva. To je slučaj i sa slavnim Srbinom o kojem se mnogo priča posljednjih dana. 

U svojoj bogatoj karijeri Ibrahimović je imao jednu ili dvije loše stanice. Jedna takva je definitivno bila boravak na Old Traffordu. Dres Manchester Uniteda je nosio od 2016. do 2018. godine.

"Svi su misle da je United vrhunski klub, jedan od najbogatijih i najmoćnijih na svijetu. Izvana je to i meni tako izgledalo, ali kada sam došao tamo otkrio sam mali, zatvoreni mentalitet", rekao je Ibra o Crvenim đavolima prije nekoliko godina.

U to vrijeme dijelio je svlačionicu sa Nemanjom Matićem. Između njih je došlo do tenzija, a šta se sve dešavalo je u prošlosti ispričao srbijanski novinar Aleksandar Stojanović.

Nakon jednog starta Matić koji je poznat kao beskompromisan igrač je bez dlake odbrusio Ibrahimoviću da igra fudbal i da se prestane ponašati kao curita.

Oglasi

"Kada je Matić prešao u Manchester United, vidio je na treninzima da se svi sa prevelikim poštovanjem odnose prema Zlatanu. Niko čvrst u duelu sa njim, gotovo da ga obilaze.

Desi se situacija da su jedan do drugog, Matić uleti u duel, odnese i loptu i Ibrahimovića. Ovaj ga mrko pogleda. Sljedeći put slično. I tako non stop.

Ibrahimović i Matić na jednom od treninga Manchester Uniteda

Gunđa nešto Zlatan i u jednom trenutku mu kaže nešto ružno, iskreno ne sjećam se šta, nešto u smislu: 'Šta hoćeš, šta ti je, jesi li normalan...'

Na šta mu Matić odgovori: 'Hajde ne ponašaj se kao djevojčica, nego igraj, šta tu kukaš...' Od tog dana su bili najbolji prijatelji u klubu", ispričao je Stojanović.

Srbijanski novinar je dodao i to da su Ibramović i Matić od tog trenutka postali veliki prijatelji.

U međuvremenu je Šveđanin bh. korijena završio karijeru, dok je Matić i dalje aktivan, ali je trenutno u centru pažnje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kao što je poznato 35-godišnjak je odlučan u namjeri da napusti Rennes, međuim francuski klub ga ne pušta i planira ga kazniti zbog nediscipline.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi