Obrukao se u Zenici, a sada ga klub namjerava prodati
Foto: T. Hebib

Fudbaler Readinga

Obrukao se u Zenici, a sada ga klub namjerava prodati

E. Ganibegović

Reprezentativac Rumunije Georde Puskas sa svojom Pisom nije uspio izboriti plasman u Seriju A, te je njegova budućnost u Italiji pod znakom pitanja. 

Puscasa je prošle sezone posudio Reading Pisi, a Talijani su imali opciju otkupa za pet miliona eura ako se plasiraju u elitni rang italijanskog fudbala.

No, Britanci pišu da bi sada taj iznos mogao biti i upola manji, pa ostaje za vidjeti kakvu će odluku dužnosnici Pise donijeti ovoga ljeta.

"Talijani ga imaju mogućnost kupiti za polovicu tog iznosa. Ostaje za vidjeti hoće li Pisa prihvatiti ovu ponudu, iako ga je Reading platio oko sedam miliona funti Interu za kupnju. Dogovor bi se ipak mogao pozdraviti nakon dvije i pol sezone. razočaranje od Puscasa.

On je 2019. godine potpisao petogodišnji ugovor i među najplaćenijim je igračima. S obzirom na finansijsku situaciju kluba, iskoristit će svaku priliku da smanje troškove plata", piše getreading.co.uk.

Puscasa smo u utorak gledali na Bilinom polju protiv naše reprezentacije i nije se proslavio.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Imao je najbolju šansu za svoju selekciju u 19. minuti kada je ukrao jednu loptu, prošao Ibrahima Šehića, ali nije uspio pogoditi praznu mrežu jer je sjajni Anel Ahmedhodžić stigao da izblokira.

Na kraju je naša selekcija ovaj duel pobijedila golom Smaila Prevljaka 1:0. 

Top Komentari

ubnt2
Ček ček hahahahah a što se "obrukao"?
1 1
Sanska_Prangija
Koga libo racku za panenkom
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi