Piqueov tim se plasirao u viši rang, želja je da se igra i Liga prvaka

Korak po korak

Piqueov tim se plasirao u viši rang, želja je da se igra i Liga prvaka

E. Škorić

Mali klub u vlasništvu Barcinog defanzivca izborio je plasman u viši rang.

FC Andorra je klub koji dolazi iz države Andora, ali igra u Španiji od 1948. godine.

Gerard Pique je ovaj klub kupio preko svoje firme Komos Holding Group 2018. godine i od tada je počeo napredak Andorre, koja se sada plasirala u 2. ligu, odnosno Segundu.

Defanzivac Barcelone je u Andoru doveo određene ljude koji su u prošlosti bili zaposleni u katalonskom velikanu, a osim toga, financijska situacija u klubu sada je na potpuno drugačijoj razini nego u prošlosti.

Također je vrijedno spomenuti da FC Andorra plaća niže poreze od ostalih španskih klubova jer Andora nije dio Španije i nezavisna je država.

Pique ima velike ambicije, a nakon plasmana u 2. ligu, još više će se posvetiti razvoju ekipe koja jednog dana želi da igra i La Ligu, pa i Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi