Pique "prelomio" i donio odluku kada će završiti svoju karijeru

Razgovarao s Xavijem

Pique "prelomio" i donio odluku kada će završiti svoju karijeru

E. Čaušević

Gerard Pique s Barcelonom ima ugovor na još dvije godine, ali se počelo špekulisati da bi čak na kraju ove sezone mogao da završi karijeru.

Pique je ove sezone imao dosta problema s povredama, te neće igrati do kraja sezone. Nedavno se pojavila čak priča da Pique ide u penziju iako ima ugovor s Barcelonom na još dvije godine.

Iskusni defanzivac se posvetio drugim stvarima u svom životu i veoma je uspješan što se tiče biznisa, te očito mu fudbal više nije na prvom mjestu.

Međutim, nakon što je obavio razgovore s Xavijem Hernandezom i čelnicima Barcelone odlučio je da se predomisli.

Mundo Deportivo jučer je objavio da Pique neće ovog ljeta u penziju i da je odlučio da će odigrati i narednu sezonu nakon što mu je Xavi objasnio koliko je važan za ovaj tim, te da je on pravi lider na terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pique će igrati za Barcelonu i naredne sezone i sada mu je cilj da što bolje sanira povrede. Međutim, jasno je dao do znanja Xaviju da će završiti karijeru naredne godine i da je to već završena stvar.

Iako Pique ima tek 35 godina i sigurno može igrati još nekoliko sezona odlučio je da se posveti biznisu kojeg je pokrenuo, ali želi i što više vremena provoditi sa svojom porodicom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Davno je Cr7 završio Piketovu karijeru, samo što ovaj još nije svjestan toga.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi