Barcelona ima plan: Prvo što treba uraditi je riješiti se Piquea

Žele se što prije rastati od njega

Barcelona ima plan: Prvo što treba uraditi je riješiti se Piquea

Eldar Ganibegović

Nije tajna da Barcelona ima velikih financijskih problema.

Predsjednik kluba Joan Laporta nedavno je rekao da je, s ekonomske strane, glavni cilj Barcelona smanjiti iznos koji izdvajaju na plate igrača.

Trenutno to iznosi 656 miliona a eura, a do 2024. godine Katalonci žele taj iznos srezati na njima prihvatljivih 500 miliona eura.

Kako bi to učinili, Katalonci se žele odreći određenih igrača i to onih koji su tu duže vremena.

Naime, ne žele produžiti ugovore sa Sergiom Busquetsom, Jordijem Albom i Gerardom Piqueom. Busquetsov ugovor istče na ljeto, ali Pique i Jordi Alba imaju ugovor do 2024. godine.

Ipak, kako navodi španski "Sport", Barcelona želi ubrzati ovaj proces, a prvi na crnoj listi je Gerard Pique. U upravi kluba se nadaju da će Pique, u kontekstu kada više nije ključni čovjek Xavijeve momčadi, donijeti odluku o odlasku iz Barcelone na kraju sezone ili čak ove zime, što se vjerovatno neće dogoditi.

U Blaugrani žele da se rastanu s Piqueom, no da se on vrati nakon završetka karijere kako bi dobio jednu od funkcija u klubu.

Inače, pred kraj sinoćnje utakmice protiv Villarreala na Camp Nou stadionu Xavi je odlučio da u igru umjesto Koundea pošalje Piquea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U trenutku kada je Pique ušao na teren, neki od navijača Camp Noua su mu davali ovacije, no veći je broj onih koji su ga izviždali.

Zvižduci su, međutim, postajali sve glasniji svaki put kada bi Pique dodirnuo loptu, a tako se nastavilo do kraja utakmice. Inače, Pique se ironično nasmijao odmah nakon što je zamijenio Koundea.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi