Pique došao na trening Barcelone, ali su svi odmah shvatili da s njim nešto nije u redu

Iskusni igrač u teškoj situaciji

Pique došao na trening Barcelone, ali su svi odmah shvatili da s njim nešto nije u redu

Endin Čaušević

Gerard Pique prolazi kroz najteži period u karijeri otkako se na ljeto 2008. godine vratio u Barcelonu, a sve ono što mu se dešava prethodnih mjeseci je očito na njemu ostavilo velikog traga.

Pique se vratio u katalonski klub iz Manchester Uniteda na ljeto 2008. godine i s Barcelonom je osvojio sve što je mogao. Već 14 godina je bio standardni prvotimac u Barci, ali ove sezone je izgubio mjesto u startnoj postavi.

Većinu mečeva iskusni defanzivac je počeo s klupe, a kada je igrao od prve minute to je bilo jer je Xavi Hernandez bio primoran zbog povreda da to uradi.

Pique se nije proslavio svojom igrom protiv Intera, a ni u ostalim mečevima nije baš briljirao. Pored svega što mu se dešava u privatnom životu i razlaza sa Shakirom bilo je očekivano da se to odrazi i na terenu.

Međutim, Pique je sigurno očekivao da će imati podršku od navijača u teškim momentima, ali su mu i oni očito okrenuli leđa.

On je dobio zvižduke na Camp Nou kada je ušao u igru protiv Villarreala u četvrtak što ga je itekako pogodilo nakon svega što je dao ovom klubu.

Oglasi

Pique je bio jedan od najzaslužniji što je Barca prethodnih godina uopšte mogla dovesti i registrovati nova pojačanja jer je iz mjeseca u mjesec smanjivao platu, te je prošlu sezonu igrao skoro besplatno.

No, očito da ni to nije bilo dovoljno jer je već u prvoj svojoj većoj krizi igara dobio zvižduke s tribina. Katalonski Sport objavio je da je Piqueu to teško palo i da se na današnjem treningu na njemu to moglo jasno vidjeti.

Sport piše da je Pique izgledao dosta nezadovoljno i odsutno, te da je glavni razlog što ga je Camp Nou izviždao u četvrtak protiv Villarreala. Razočaran je što su mu navijači okrenuli leđa nakon svega što je dao ovom klubu prethodnih 15 godina i što je dosta puta dokazao koliko mu Barcelona znači.

Počelo se špekulisati da bi Pique mogao već u januaru da napusti Barcelonu i raskine ugovor, ali teško da će se to desiti jer Xavi ne želi da ga se odrekne tako lako.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sigurno je da Piqueu treba pomoć i podrška od svih u klubu da se vrati u staru formu, a posebno se to odnosi na navijače.

I u slučaju da postane jasno da je vrijeme da ide iz kluba sigurno da nije zaslužio nakon svega da baš na takav način napusti Barcelonu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti