Ljutiti Pique riga vatru na državnog sekretara: Hvala vam što ste nas izbacili iz države!

Problemi u Andori

Ljutiti Pique riga vatru na državnog sekretara: Hvala vam što ste nas izbacili iz države!

Eldar Ganibegović

Poznato je da je bivši fudbaler Gerard Pique vlasnik fudbalskog kluba Andorra. Takmiče se u Segundi i pretendiraju na plasman u La Ligu, no sada imaju velikih problema.

Gerarda Piquea razljutila je odluka vlasti da FC Andorra mora napustiti svoj sadašnji stadion od sljedeće sezone.

Državni sekretar za sport i mlade Alain Cabanes izjavio je da na Estadi Nacionalu mogu ostati samo do juna 2024. godine.

"Estadi Nacional je višenamjenski stadion i može se koristiti za mnoge sportove. FC Andorra će morati pronaći drugi stadion, jer će travnjak na ovom biti zamijenjen i više neće ispunjavati zahtjeve La Lige", izjavio je Alain Cabanes.

Gerard Pique usprotivio se odluci, ističući vlastita ogromna ulaganja:

"Uložili smo više od četiri miliona eura u rekonstrukciju Estadi Nacionala kako bi nam La Liga omogućila da igramo na stadionu, a sada nas izbacuju otamo. 

Oglasi

Nema drugog sportskog objekta u Andori koji ispunjava uslove da igramo sljedeće godine. Hvala ti što si nas istjerao iz zemlje. Ne preostaje nam ništa drugo nego otići i promijeniti ime kluba. Čestitam, oslobodili ste Andoru profesionalnog fudbala", rekao je bivši stoper Barcelone.

Ostaje da vidimo da li će se do juna naći neko rješenje i kompromis ili će Andorra zaista morati napustiti stadion, pa i zemlju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pique je spreman i da promijeni ime kluba. Zanimljivo će svakako biti vidjeti šta će se dalje dešavati.

Ono što je sigurno jeste to da je Pique spreman na svašta, a vidjet ćemo i da li će ovaj klub uskoro zaigrati u Primeri. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi