"Rekao sam ono ku*vinom sinu Memphisu da mi 'sa strane' da nešto novca"

Pique spasio Katalonce

"Rekao sam ono ku*vinom sinu Memphisu da mi 'sa strane' da nešto novca"

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su na svom terenu pobijedili Real Sociedad sa 4:2 u meču prvog kola španske La Lige.

Ovo je za katalonski klub bila prva zvanična utakmica nakon što je klub napustio Lionel Messi, te je počela neka druga era za Barcelonu.

Međutim, Barca je na najbolji način uspjela da otvori sezonu La Lige jer su pred svojim navijačima uspjeli da pobijede Sociedad sa 4:2 i tako osvoje prva tri boda.

Prvi meč za Katalonce odigrao je i Memphis Depay koji je ovog ljeta stigao kao slobodan igrač iz Lyona, te je uspio da ostavi dobar utisak. Depay je upisao i asistenciju kod prvog gola koji je postigao Gerard Pique.

Upravo je Pique bio u centru pažnje nakon sinoćnje utakmice jer je priznao da je drastično smanjio svoju platu kako bi klub mogao da prijavi nove igrače pred novu sezonu.

Pique je otkrio da sada sedmično igra za samo četiri dolara i pokazao je tim potezom koliko voli katalonski klub. Nakon meča odlučio je da se i našali na račun Depaya jer mu je rekao da će mu morati sada davati svoj dio plate.

"Rekao sam ono ku*vinom sinu Memphisu da mi 'sa strane' da nešto novca jer sam pristao na manju platu kako bi on mogao biti regiszrovan. Je*eni lik mi ne želi dati niti centa", kroz smijeh je rekao Pique nakon sinoćnje utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pique prethodnih sezona nije oduševljavao svojim igrama, ali navijači su mu ovaj put sve oprostili jer je svojim potezom spasio klub i pokazao koliko mu Barcelona zaista znači.

Zbog njegovog drastičnog smanjenja plate Barcelona je u posljednji trenutak pred utakmicu protiv Sociedada uspjela da registruje Depayja, Erica Garciju i Emersona.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasminn
Stani stani stani maloooo....
Nek mi neko objasni kako Pike moze igrati za sicu, tj. 4 dolara a Mesi nije mogao ni za cent manje od pola plate?
@cccccc izazivam te da mi objasnis
6 1
user1629127256
Logika fanova Ronalda je sljedeća: Kada Messi dođe u PSG za duplo manju platu nego u Barceloni to je zato što je on pohlepan, i gladan para. A prima 35 miliona godišnje isto kao i Neymar. Sa druge strane Ronaldo dere Juventus sa 30 miliona godišnje ali to je zato jer je on poštenjačina i jer je zaslužio. Pa taj da ode u bogat klub kao PSG tražio bi najmanje 100 miliona godišnje. Još je i sam rekao da odlazi iz Reala jer ga ne cijene (čitaj. plaćaju) dovoljno. Čemu dvostruki standardi? Ako je ko ovdje placenik i ako je ko pohlepan to je definitivno Ronaldo. Jos je godinama davao laznu nadu navijacima Uniteda jer je govorio da ce se tamo vratiti i na kraju mu je bilo vaznije da dobije u Juventusu 30 miliona nego da bude covjek sa karakterom za kojeg se moze reci da ima svoje JA. Cak je i gol proslavio protiv Uniteda prije 2 sezone. Odvratan je u svakom pogledu. Messi kakav god da je, siguran sam da nikad ne bi proslavio gol protiv Barcelone. Također, dovoljno je samo pogledati i Ronaldov instagram profil. Prima miliona za objave na toj društvenoj mreži i ima 3000 objava. Messi ima samo 700. Treba neko Ronaldu reci da nece milione ponijeti u grob sa sobom.
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi