Napeto u svlačionici Barcelone: Saigrači više ne mogu da trpe i požalili su se predsjedniku

Dembele u lošoj poziciji

Napeto u svlačionici Barcelone: Saigrači više ne mogu da trpe i požalili su se predsjedniku

E. Ganibegović

Barcelona je nakon odlično odrađenog prijelaznog roka sjajno ušla u novu sezonu, no sada stvari nisu baš onakve kakve se očekuju u Kataloniji.

Porazima od Bayerna i Intera, te s remijem protiv Intera, Barcelona je skoro pa izgubila šanse za plasman u osminu finala Lige prvaka, te ćemo ih vrlo vjerovatno drugo proljeće u nizu gledati u Evropskoj ligi.

Također, u ligi su pošli sjajno, primili samo jedan gol u osam kola, no onda je uslijedio prvi poraz i to od ljutog rivala, Real Madrida (3:1).

Čini se da je sve gore. Kako prenosi dnevnik "El Nacional", nekoliko igrača je u sukobu s Ousmaneom Dembeleom.

Francuz gotovo uvijek igra u prvoj postavi "Blaugrane". Samo u dvije utakmice počeo je na klupi. No, u napadu ne nudi ono što se od njega očekuje. Provodi mnoštvo pojedinačnih radnji od kojih koristi praktično nema.

Ukupno u 13 susreta ima tri gola i četiri asistencije. To nije dovoljno za igrača od kojeg se očekuje da bude jedan od nositelja Barcelone ove sezone.

Oglasi

Unatoč tome, Xavi ga hrabro stavlja i rotira previše u napadu. Zbog toga postoje sumnje da trener favorizuje Dembelea, što najviše osjećaju igrači koji zbog njega gube mjesto u momčadi.

Ansu Fati možda je najteže pogođen. Činilo se da će igrati više nakon sanirane povrede koljena, ali stvarnost je sasvim drugačija. Uglavnom ulazi s klupe. Iako je riječ o igraču koji oživljava ofanzivu Barcelone, ne uspijeva dovoljno uvjeriti Xavija da od početka igra češće.

Na sudbinu bi se mogao žaliti i Ferran Torres. Dolazio je na Camp Nou u nadi da će biti zaštitno lice među prvih jedanaest, a u praksi dobiva uglavnom šansu s klupe.

U samo dvije ligaške utakmice igrao je nešto duže od sat vremena. No, mnogo se govori o njegovoj neučinkovitosti. Ove sezone zabio je samo jedan gol u La Ligi i jedan gol u Ligi prvaka.

Povrijeđeni Memphis Depay ne osjeća se inferiorno u odnosu na Dembelea. Ostao je boriti se za minute, i dalje je želio biti od koristi momčadi, iako je postojala realna opcija da napusti Barcelonu.

No, reprezentativac Holandije je daleko od toga da je glavni ili čak sporedni lik. Za sada je njegova uloga u ovoj seriji samo epizodna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njih trojica su ljuti na Dembelea zbog toga kako igra i koliko je niska njegova podobnost momčadi u praksi. Ističu da premalo sarađuje na terenu s Robertom Lewandowskim, što bi trebao činiti.

Za svađu već znaju Joan Laporta i Mateu Alemana. Prema El Nacionalu, kažu da su Francuzi problem u svlačionici. Predsjednik i sportski direktor Blaugrane ne kriju razočaranje i već su preporučili Xaviju da riješi ovaj sukob.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi