Gerard Pique saopštio veliku odluku: "Nakon dugog razmišljanja odlučio sam da..."
Gerard Pique se vraća u fudbal i postati će trener.

Španac se vraća

Gerard Pique saopštio veliku odluku: "Nakon dugog razmišljanja odlučio sam da..."

Eldar Ganibegović

Prije oko godinu dana Gerard Pique je završio igračku karijeru. Sada je Španac donio novu bitnu odluku u životu i saopštio je javnosti. 

Legendarni fudbaler Barcelone, Gerard Pique, vraća se fudbalu. Saopštio je to putem društvenih mreža, tačnije preko X-a (bivši Twitter):

"Nova je godina i nakon pažljivog razmišljanja odlučio sam da se vratim fudbalu", napisao je Pique na X-u."

"Puno mi nedostaje. Ovaj put to neće biti kao igrač, nego kao trener. Više detalja ću podijeliti krajem sedmice", dodao je on.

Podsjetimo, igračku karijeru je Gerard Pique završio krajem 2022. godine, nakon što mu bivši saigrač, a sada trener Xavi Hernandez, nije davao mnogo prostora za igru.

Oglasi

Hoće li biti trener Barcelone?

Biranim riječima Gerard Pique se oprostio od fudbala i od Barcelone. Međutim, tada je najavio i da će se jednog dana vratiti. Da li je došao trenutak za to? 

"Trenutak je da završim ovu fazu svog života. Uvijek sam govorio da poslije Barcelone neće biti drugog kluba i tako će biti", rekao je tada Pique, dodavši:

"Postat ću redovni fan. Navijat ću za tim. Svoju ljubav prema Barci prenijet ću na svoju djecu, kao što je moja porodica uradila sa mnom. I znate me, prije ili kasnije, vratit ću se."

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dresu Barcelone Gerard Pique je igrao 616 puta, te postigao 53 gola uz 13 asistencija. Osvojio je čak 31 trofej, od čega tri Lige prvaka.

Čini se da je održa  riječ. Međutim, trenutno se još uvijek ne zna da li će doći u Barcelonu ili će startati u nekom drugom, manje renomiranom klubu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti