"Gerrard me je ponižavao u Rangersima, morao sam se presvlačiti u svlačionici zajedno s djecom"
Umar Sadiq je odigrao samo jednu utakmicu u dresu Rangersa

Nigerijac iznio niz optužbi na račun trenera Glasgow Rangersa

"Gerrard me je ponižavao u Rangersima, morao sam se presvlačiti u svlačionici zajedno s djecom"

S. Pašalić

Bivši napadač Rangersa Umar Sadiq je optužio trenutnog trenera Stevena Gerrarda rekavši kako ga je Englez ponižavao u vrijeme kada je bio u ovom klubu.

Nigerijanac je igrač Rome, a 2018. godine je otišao na posudbu u Rangers gdje se nije snašao, da bi nakon toga stigao na posudbu u Perugiju.

Mladi napadač koji se nije uspio nametnuti u Rangersima u kratkom vremenu u klubu vrlo je detaljno razgovarao s novinarima o svom iskustvu u Škotskoj.

Sadiq je iznio mnoge optužbe na račun Rangersa i Stevena Gerrarda, insistirajući na tome da su klub i bivši vezni igrač Liverpoola neprofesionalno djelovali tokom svog boravka u njemu.

"Odjednom mi je rečeno da više ne mogu koristiti svlačionicu prve ekipe. Umjesto toga morao sam se presvlačiti zajedno u svlačionici s djecom. Zatim, nakon nekoliko dana, također mi je bilo zabranjeno parkirati auto unutar trening centra", rekao je Sadiq.

"Osjećao sam se poniženo i stalno sam pitao što je bio razlog za promjenu stava. Ali nikad nisam dobio odgovore. Gerrard ne bi dao nikakvo objašnjenje, ni meni ni mojim predstavnicima."

"Apsolutno vjerujem da mi nije pružena prava prilika da pokažem šta mogu uraditi. Osjećao sam se kao stranac. Počeo sam samo jednom (u polufinalu Lige kupa protiv Aberdeena) i tada nije bilo dostupnih drugih napadača."

"Kao što sam rekao, za mene je sve pošlo naopako nakon što su doveli još jednog napadača (Lafferty). Jednom sam stavio "like" na Instagram postu jednog od obožavatelja - i bio sam kažnjen sa 20.000 funti, što je bilo apsurdno."

"A Rangersi mi nisu ni platili sve što su trebali. Još mi moraju dati platu za decembar.", zaključio je Sadiq.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi