Gerrard sa devetoricom igrača vratio Rangers u Evropsku ligu!

Škotski velikan se polako vraća

Gerrard sa devetoricom igrača vratio Rangers u Evropsku ligu!

Škotski velikan Rangers danas slavi svoj najveći uspjeh u posljednjih osam godina.

Rangersi su remijem 1:1 u Rusiji protiv Ufe izborili plasman u grupnu fazu Evropske lige, u kojoj su posljednji put igrali još u sezoni 2010/2011. Mnogo godina je prošlo od tada, prošao je klub sa Ibroxa sve i svašta, bio izbačen u četvrtu ligu pa se vraćao u elitu, a sada je ponovo izborio plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Najzaslužniji za to je menadžer Steven Gerrard, koji je svojim dolaskom na klupu napravio pravu revoluciju i legendarni Liverpoolov kapiten nije mogao ni da zamisli bolji i uspješniji početak trenerske karijere.

Uspjeh Rangersa je veći kada se uzme u obzir da su današnji meč završili sa devetoricom fudbalera. U prvoj utakmici na Ibroxu, Rangers je slavio sa 1:0 a danas je poveo u 9. minuti golom Ejarije.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Igrao se 32. minut kada je Sysuev poravnao na 1:1, a pet minuta kasnije Morelos je zbog gluposti ekspresno zaradio dva žuta kartona i morao izaći iz igre. U 66. minuti, Rangersi ostaju sa devetoricom na terenu zbog isključenja Flanagana. Ruski tim je napadao, a Rangersi se herojski odbranili za veliki uspjeh i povratak u društvo kojem škotski velikan i pripada.

Rangers će svoje rivale u grupnoj fazi Evropske lige saznati sutra, kada je na rasporedu žrijebanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti