Getafe brojao do šest na Nou Campu
Foto: EPA

Barcelona pregazila Getafe

Getafe brojao do šest na Nou Campu

Midhat Šljivak
Teme:

Barcelona je u susretu 34. kola Primere pregazila Getafe na Nou Campu s uvjerljivih 6:0.

Noć za zaborav su imali igrači iz predgrađa Madrida. Kući su otišli sa šest lopti u mreži i ovaj poraz će dugo pamtiti.

Do prvog pogotka Barca stiže nakon devet minuta igre. Dosuđen je penal, Messi panenkom pogađa za prednost od 1:0.

Mirno je bilo sve do 25. minute. Luis Suarez u toj minuti pogađa za sigurnih 2:0, da bi potom Neymar i Xavi Hernandez sjajnim pogocima dovršili posao već za pola sata (4:0).

Međutim, to nije bilo sve u prvom poluvremenu. Suarez drugim pogotkom u 40. minuti povećava na 5:0, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, golman gostiju Guaita je morao i šesti put po loptu u mrežu. Ponovo je strijelac Messi za uvjerljivih 6:0.

Zatim je Barca stala. Kao da Katalonci nisu željeli dodatno poniziti protivnika, te su do kraja mirnom igrom priveli susret kraju.

Primera, 34. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona - Getafe 6:0 (Messi 9'p, 47', Suarez 25', 40', Neymar 28', Xavi 30')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.