Optužen za silovanje, postao najomraženiji fudbaler na planeti, a sinoć pokazao kakav talent ima

Prvi gol Greenwooda nakon povratka na teren

Optužen za silovanje, postao najomraženiji fudbaler na planeti, a sinoć pokazao kakav talent ima

E. Čaušević

Mason Greenwood se vratio na fudbalski teren nakon velike životne drame i optužbi za silovanje, a nakon što se slučaj završio Manchester United ga je poslao u Getafe na posudbu gdje je on sinoć podsjetio sve kakav je talenat u pitanju.

Greenwood je mjesecima bio suspendovan u Manchester Unitedu nakon što ga je bivša djevojka optužila za silovanje, no nakon svega povukla je tužbu i engleski fudbaler je prije nekoliko mjeseci oslobođen.

On se vratio tada treninzima u Manchester Unitedu, ali na Old Traffordu su odlučili da nije baš pametno vratiti ga u tim jer Greenwood nije na dobrom glasu kod navijača tog kluba, ali i širom Engleske.

Odlučeno je da je najbolje da ide na posudbu, te je ovaj 22-godišnjak pred početak sezone stigao u Getafe.

Navijači madridskog kluba dočekali su ga kao heroja, dok na ostalim stadionima trpi silne uvrede zbog svega što se dešavalo u bliskoj prošlosti.

Oglasi

No, Greenwood se lagano vraća u formu i sinoć je mnoge podsjetio o kakvom talentu se radi. Getafe je gostovao Celti Vigo u okviru devetog kola La Lige i uspio je da osvoji bod odigravši 2:2.

Getafe je poveo golom Mayorala u drugoj minuti, no Bamba je izjednačio na 1:1 u 24. minuti. Deset minuta kasnije na scenu stupa upravo Greenwood koji pogađa za 2:1 i zabija prvi gol nakon cijele te drame koju je prošao u prethodne dvije godine.

Gol Greenwooda pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, slavlje gostiju iz predgrađa Madrida nije dugo trajalo jer je Celta u finišu prvog dijela izjednačila na 2:2 preko Larsena. Također, Getafe je igrao s igračem manje od 30. minute kada je isključen Larsen.

No, do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te su Celta i Getafe podijelili bodove. Greenwood je s terena izašao u 61. minuti meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi