Mnogo uzbuđenja na El Madrigalu: Getafe nosi tri boda

Domaći na kraju imali i jedanaesterac

Mnogo uzbuđenja na El Madrigalu: Getafe nosi tri boda

S. Mlaćo
Teme:

Danas su odigrana četiri susreta u okviru 19. kola španske LaLige. Leganes je savladao Huecu, dok su duelu Valencie i Valladolida, te Girone i Alavesa završeni 1:1.

U posljednjem susretu subotnjeg programa Villaeral je ugostio Getafe. Završilo je 2:1 za goste koji su tako opravdali ulogu favorita.

Nakon prvog poluvremena mreže su mirovale, iako je viđen borben meč sa čak pet žutih kartona.

U nastavku tri pogotka i pobjedu gostiju. Molina je najprije u 52. minuti pogodio za vodstvo gostiju, ali Žuta podmornica se nije predavala, pa je u 76. minuti došla do izjednačenja. Nakon ubačaja sa strane Cabrera je nespretno reagovao i pogodio vlastitu mrežu.

Krenuli su domaći tada po sva tri boda, no u 89. minuti kontra Getafea, Angel izlazi sam na golmana Asenja, te donosi svom timu pobjedu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tu ipak nije bio kraj uzbuđenja s obzirom da su domaći u drugoj minuti sudijskoj nadoknadi imali jedanaesterac, ali Ekambi nije bio precizan i na semaforu je ostalo 1:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi