Getafe slavio za proboj na četvrto mjesto LaLige

Savladan i Rayo Vallecano

Getafe slavio za proboj na četvrto mjesto LaLige

Današnji program 25. kola španske LaLige otvoren je utakmicom između Getafea i Rayo Vallacana.

Duel timova iz donjeg i gornjeg dijela tabele na kraju je, očekivano, pripao Getafeu koji je u malom madridskom derbiju slavio rezultatom rezultatom 2:1 i tako nastavio odličnu sezonu.

Prvi gol Getafe je postigao u 28. minuti preko Mate, a vodstvo od 1:0 je bilo na snazi do 58. minute, kada je stvari na početak vrati De Tomas kojem je prethodno asistirao Comesana. Samo deset minuta kasnije je uslijedio novi gol, ovoga puta u mreži Rayo Vallecano, a konačnih 2:1 je postavio Molina.

Getafe je ovom pobjedom 'skočio' na četvrtu mjesto iza Reala, Atletica i Barcelone, dok je Rayo Vallecano na pretposljednjem mjestu i do kraja će voditi grčevitu borbu za opstanak u španskom šampionatu.

LaLiga, 25. kolo:

Getafe - Rayo Vallecano 2:1

Video možete pogledati ovdje:

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi